Gehaktballen braden

Iedereen kent ze wel, de oma’s gehaktballen! Gehaktballen zijn ondertussen overal te krijgen of je ze nou eet als borrelhapje of als avondmaaltijd. Toch blijven de zelfgemaakte gehaktballen het allerlekkerst en zijn ze niet al te lastig om zelf te maken. Ben je benieuwd hoe je het beste gehaktballen kan braden? Of hoe je gehaktballen moet maken? Lees dan snel verder!

Hoe lang moeten gehaktballen braden?

De gehaktballen kun je het beste braden in een laagje margarine of boter. Laat dit goed heet worden en voeg de gehaktballen toe. Zet het vuur op middelhoog en draai de gehaktballen regelmatig om, zodat ze egaal bruin worden en ze niet verbranden aan een kant. Voeg vervolgens bouillon toe, totdat de gehaktballen voor ⅓ onder bouillon staan en laat de gehaktballen 25 minuten met de deksel op de pan sudderen.  

Gehaktbal recepten

Net zoals bij veel andere gerechten zijn er ook veel verschillende gehaktbal recepten.

We hebben alle leuke recepten op een rijtje voor je gezet:

  • Gehaktbal met garnalen
  • Gevulde gehaktbal met ei
  • Spies met groente en gehaktballetjes
  • Gehaktballetje met olijven
  • Wortel soep met gehaktballetjes
  • Zoetzure gehaktballetjes met rijst
  • Pasta met gehaktballetjes in romige saus
  • Zomerse stoofpotje met gehaktballetjes

Gehaktballen maken

Gehaktballen maken is niet het allermakkelijkste wat er bestaat, maar is zeker ook niet heel lastig. De basisingrediënten van de meeste gehaktballen zijn:

  • Ei
  • Melk
  • Half-om-half gehakt
  • Beschuit
  • Nootmuskaat
  • Kruidnagel

Het recept stap voor stap!

  1. Voeg het gehakt toe aan een grote kom.
  2. Voeg het ei, de beschuitkruimels, nootmuskaat en kruidnagel toe in de kom.
  3. Voeg eventueel peper en zout na smaak toe
  4. Maak je handen nat en mix het mengsel goed door elkaar.
  5. Kneed dit mengsel tot grote ballen
  6. Braad de gehaktballen, zoals hierboven zijn vermeld.