Asperges grillen

Asperges grillen

Onze grote vrienden in de lente, de asperges! In de periode van februari tot eind juni zijn de volop te verkrijgen en worden de lekkerste recepten ermee gemaakt. We kunnen natuurlijk de witte en groene asperges waar je gemakkelijk aspergesoep, asperges salade en gegrilde asperges van kunt maken. Ben jij benieuwd hoe je witte asperges kookt? Of wat een simpel asperge gerecht is? Lees dan vooral verder!

Groene asperges grillen

Groene asperges zijn ontzettend makkelijk te grillen! Je kunt ervoor kiezen om de asperges direct in de pan te grillen of om eerst de groene asperges te koken en vervolgens te grillen. Het belangrijkste is dat je in ieder geval de groene asperges goed schoonmaakt en de houtachtige onderkant eraf snijdt. Een lekker en simpel grill recept is het gebruiken asperge, courgette, ui en rode wijnazijn met zout. De makkelijkste manier om asperges te grillen is door de groene asperges in te smeren met olijfolie en op de grill te leggen. Vervolgens laat je ze ongeveer 10 minuten op de gril gaar worden.

Witte asperges grillen

Witte asperges zijn ook erg gemakkelijk te grillen. Als eerste was je de asperges en schil je ze. Bestrijk de asperges met olie en gril ze aan beide kanten zo’n 5 minuten beetgaar. Witte asperges zijn heerlijk te combineren met vis en aardappelen!

Asperges grillen in de oven

Witte- en groene asperges zijn beiden te bereiden in de oven. 

De witte asperges maak je eerst schoon en vervolgens verwijder je de schil. Verwarm de oven voor op 150 graden. Vervolgens leg je de witte asperges op aluminiumfolie en vouw je het dicht als een soort pakketje. Laat dit 30 minuten in de oven garen. 

De groene asperges zijn nog gemakkelijker te bereiden. Je snijdt namelijk de onderkant van de asperges eraf en maakt ze schoon. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vervolgens leg je ze op een bakplaat bestrijk met olijfolie en eventueel knoflook. Laat dit zo’n 15 à 20 minuten gaar bakken.