Een lekker visje kan door veel mensen erg gewaardeerd worden. Een van die visjes is de kabeljauw! Een vis die goed in de smaak valt bij bijvoorbeeld een trouwlocatie in Amsterdam! De smaak van kabeljauw is eindeloos te combineren en kan op verschillende manier worden bereid. De kabeljauw is heerlijk gebakken, gegrild, gestoofd en zelfs gekookt. Daarnaast wordt kibbeling voornamelijk gemaakt van kabeljauw! Ben je benieuwd hoe je kabeljauw moet bakken? Of wat de lekkerste kabeljauw recepten zijn? Lees dan snel verder!
Hoe lang moet je kabeljauw bakken?
Kabeljauw in de pan bakken is ontzettend makkelijk. We hebben de stappen voor je op een rijtje gezet:
- Dep de kabeljauw droog.
- Doe een flinke scheut olie in de pan en laat dit warm worden.
- Haal de kabeljauw door bloem of eventueel paneermeel met peper en zout.
- Leg de vis in de pan en bak de kabeljauw aan beiden kanten bruin.
Kabeljauw recepten
Net zoals bij veel andere vis gerechten zijn er ook veel verschillende kabeljauw recepten.
We hebben alle leuke recepten op een rijtje voor je gezet:
- Ovenschotel met kabeljauw en kruidenpuree
- Ratatouille met kabeljauwfilet
- Curry met kabeljauw en bloemkool rijst
- Groene lenteminestrone met garnalen en kabeljauw
- Kabeljauw met krokante laag, ovengroente en parelcouscous
- Visstoof met pompoen
- Risotto met kabeljauw en basilicumolie
- Kruiden Fusilli met kabeljauw en groente uit de oven
Kabeljauw bakken in de oven
Kabeljauw uit de oven is net zo gemakkelijk als uit de pan. We hebben de verschillende bereidingsfase onder elkaar gezet:
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Dep de kabeljauw droog
- Smeer de kabeljauw in met olie en bestrooi het met peper en zout
- Bak de kabeljauw zo’n 12-15 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de filet.