Iedereen kent het wel, boerenkool! Het bekendste Nederlandse gerecht: boerenkool met worst. Tegenwoordig kun je boerenkool gemakkelijk voorgesneden en kant-en-klaar kopen in de supermarkten, maar boerenkool zelf koken is toch wel echt het lekkerst. Naast het verwerken in stamppot zijn er nog vele andere manieren om ze te eten. Zo kun je boerenkool bakken, wokken, stomen en stoven. Ben je nou benieuwd hoe je boerenkool moet koken of wat originele boerenkool recepten zijn? Lees dan snel verder.
Hoe lang moet boerenkool koken?
Nu is natuurlijk de belangrijkste vraag “Hoe Lang moet ik boerenkool koken?”. Het antwoord daarop is, tussen de 15-20 minuten. Hoe lang je de boerenkool uiteindelijk kookt is een kwestie van smaak, maar tussen de 15-20 minuten is de boerenkool gaar. Kook de boerenkool niet al te lang, hierdoor wordt de kool papperig en verliest het veel voedingsstoffen.
Boerenkool recepten
Boerenkool is een groente dat in verschillende gerechten verwerkt kan worden. Hierdoor hebben we alle leuke recepten op een rijtje voor je gezet:
- Boerenkool met gehakt uit de oven
- Boerenkoolstamppot met zoete aardappel
- Vegan Bowl met geroosterde boerenkool en gepocheerd ei
- Spaghetti met boerenkool en braadworst
- Tomatensoep met boerenkool in een weckpot
- Boerenkoolsoep met chorizo en kruimige aardappelen
- Smoothie met kiwi, appelsap en babyboerenkool
Boerenkool koken
Ondanks de tijdsindicatie is het natuurlijk fijn om te weten hoe je nou stap voor stap je boerenkool moet koken. Heb je een voorgesneden zak boerenkool, dan kun je tot stap 3 overslaan.
Stap 1. Verwijder de bladstelen.
Stap 2. Was de bladeren grondig schoon.
Stap 3. Snij de bladeren in reepjes.
Stap 4. Neem een ruime pan water met een snufje zout en voeg de boerenkool toe.
Stap 5. Breng de boerenkool aan de kook en laat 15-20 minuten doorkoken.
Stap 5. Giet de boerenkool goed af en let erop dat er weinig water achterblijft.