Rollade braden

Rollade braden

Iedereen kent hem wel door het kerstdiner, de rollade. Een lekker stukje vlees waar toch nog best wat werk achter heeft gezeten. De rollade moet vooral even goed lang garen, zodat het een heerlijke smaak krijgt. Je hebt veel gerechten met rollade, bijvoorbeeld gevulde rollade, rollade met spek of verwerkt als aardappel, groente en vlees. Een rollade is niet alleen voor een kerstdiner thuis. Zo kun je ook een gebraden rollade ook makkelijk meenemen naar je vergaderlocatie om je collega’s te verassen op de feestdagen.Ben je benieuwd hoe je jouw rollade het beste kunt bereiden? Lees dan snel verder. 

Runderrollade braden

Haal de runderrollade 30 minuten van tevoren uit de koelkast, zodat de runderrollade op temperatuur komt en verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden Celsius. Pak vervolgens een grote pan waar de runderrollade in past. Zet het vuur hoog en voeg wat olie of boter toe. Braad de runderrollade ongeveer 5 minuten in de pan totdat deze een mooie bruine kleur krijgt. Zet de pan met kookvocht in de oven en gaar de rollade voor 45 minuten. Laat de runderrollade na het braden nog 10 minuten rusten in aluminiumfolie.

Kiprollade braden

Haal de kiprollade 30 minuten van tevoren uit de koelkast, zodat de kiprollade op temperatuur komt en verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een grote pan waar de kiprollade inpast. Zet het vuur hoog voeg wat boter of olie toe en braad de kiprollade in de pan. Braad de kip rollade in de braadpan zo’n 5-10 minuten bruin. Zet de pan met kookvocht in de oven en laat de kiprollade 45 minuten garen. Laat de kiprollade daarna 10 minuten rusten in aluminiumfolie. 

Varkensrollade braden

Varkensrollade is gemakkelijk te maken door de varkensrollade in een pan voor 2 minuten op hoog vuur de braden. Zet vervolgens het vuur lager en laat de rollade zo’n 40 minuten in de pan garen. Zorg hierbij dat de deksel schuin op de pan zit en dat je de rollade ook af en toe omdraait. Daarna kun je de rollade in aluminiumfolie rollen en 10 minuten laten rusten, zodat je het daarna heerlijk kan opdienen. 

Serveer je rollade met wat verse groenten zoals wortels of asperges en eet smakelijk!