Prei stoven

Prei stoven

De groente die iedereen kent, maar niet altijd gebruikt: de prei. Deze groente is verwant aan de ui en knoflook. Net als deze groentes wordt prei vaak gebruikt als smaakmaker. Tevens kun je een prei prima als hoofdingrediënt gebruiken. Wist je dat je een prei op vele manieren kunt bereiden? Je kunt een prei prima heerlijk wokken of roerbakken, stoven, smoren en zelfs in de oven bereiden. Ben je benieuwd hoe je prei het lekkerst kunt stoven? Of wat de lekkerste prei recepten zijn? Lees dan snel verder! 

Hoe moet je prei stoven

Een prei stoven is een gemakkelijke manier om een prei te bereiden. Je snijdt de prei in ringen en bakt ze enkele minuten aan. Ze dan het vuur laag en doe de deksel op de pan, zodat de groente in haar eigen vocht gaar stooft. Niet genoeg vocht? Voeg dan een beetje water, bouillon of wijn toe! Houdt een kooktijd van 10-15 minuten aan.

Prei stoven in boter

Prei stoven in boter is hetzelfde idee zoals hierboven, alleen voeg je een extra beetje boter toe. Op deze manier versterk je de lekkere zoete smaak van de prei. De extra boter zorgt ook voor een romigere smaak en een volle smaakbeleving!

Prei stoven recept

Prei is een groente met een wat relatief zoetere smaak. De groente kan daarom ook in veel recepten verwerkt worden. Wij hebben de lekkerste recepten voor je op een rijtje gezet!

  • Preisoep
  • Hartige kaas-preitaart
  • Bami met prei en ei
  • Puree met prei en taugé
  • Tomaten-preisoep
  • Prei-mosselquiche
  • Prei pasta met ham en kaas