Bloemkool stomen

Bloemkool stomen

Iedereen kent hem wel het broertje van de broccoli: de bloemkool! Bloemkool kun je op verschillende manieren bereiden en eten, daardoor is het ook zo ontzettend populair! Denk maar aan bloemkoolrijst of de bloemkool pizza bodems. Of gewoon lekker even roerbakken dat kan natuurlijk ook. Bloemkool is niet alleen lekker, maar ook super gezond! Ben je benieuwd hoe lang je een bloemkool moet stomen? Of hoe je gemakkelijk bloemkool kunt snijden? Lees dan snel verder!

Bloemkool stomen hoe lang

Stomen is een gezonde manier om voedsel te bereiden. Zo kun je ook heel gemakkelijk bloemkool stomen. Je hebt hierbij een grote ruime pan en een stoompan nodig of een stoommandje die je in jouw pan kunt gebruiken. Vul een pan met een een laag water. Zorg daarbij dat het water de stoommand niet raakt. Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de mand en breng vervolgens het water aan de kook. Wanneer het water kookt, stoom je de bloemkool nog zo’n 7-10 minuten gaar. 

Bloemkool recept

Net zoals bij veel andere groenten zijn er ook veel verschillende bloemkool recepten.

We hebben alle leuke recepten op een rijtje voor je gezet:

  • Groente Pizza met bloemkoolbodem
  • Quiche met asperge, bloemkool en feta
  • Curry met bloemkool en broccoli 
  • Bloemkool curry met kipfilet en naan

Bloemkool snijden

Bloemkool is een makkelijke groente om te snijden. Je snijdt als eerst de steel van de bloemkool af. Snij vervolgens de bloemkool in roosjes. Hoe groot je de roosjes snijd is afhankelijk van het gerecht en jouw eigen voorkeur. Voor een bloemkoolsoep kun je bijvoorbeeld grotere roosjes snijden dan voor bijvoorbeeld pasta met bloemkool.