Spinazie wokken

Spinazie wokken

Onze groene vriend die overal bijpast, spinazie. Of je nou warme spinazie wil of rauwe spinazie als salade, het kan allemaal! Spinazie is een groente dat in vele gerechten gebruikt wordt. Zo is het heerlijk om er een spinaziesoepje, spinazie-omelet, spinazie pasta of bijvoorbeeld pizza met spinazie van te maken. Ben je benieuwd hoe je spinazie moet wokken? Of wat de lekkerste spinazie recepten zijn? Lees dan snel verder!

Verse spinazie wokken 

Een belangrijk detail voor spinazie is dat je altijd heel veel nodig hebt. Spinazie krimpt op het moment dat je het warm maakt. 1 kilo spinazie lijkt heel veel, maar er blijft haast niks over. Verse spinazie wokken is erg gemakkelijk en simpel. Zo moet je spinazie van te voren goed wassen en droogdeppen met bijvoorbeeld een theedoek. Geen zin om zelf te wassen? Gelukkig kun je ze ook al gewassen kopen in de supermarkt! Doe wat olie in de pan en voeg de spinazie beetje bij beetje toe. Breng tussentijds op smaak met peper en zout en wat oestersaus en sojasaus.

Spinazie recepten 

Spinazie is een groente met een relatief neutrale smaak. De groente kan daarom ook ik vele recepten verwerkt worden. Wij hebben de lekkerste recepten voor je op een rijtje gezet!

  • Spinaziesoep
  • Spinazie-omelet
  • Spinazie pasta
  • Pizza met spinazie
  • Spinaziepuree
  • Risotto spinazie
  • Pasta zalm-spinazie
  • Spinazielasagne
  • Spinaziesalade met spek, ei en tomaat
  • Spinazie uit de wok met grote garnalen

Hoe moet je spinazie wokken

Ondanks de de uitleg is het natuurlijk fijn om te weten hoe je nou stap voor stap je spinazie moet koken. Een heel lekker en simpel recept is met knoflook en een uit.

Stap 1. Was de spinazie en dep het droog met bijvoorbeeld een theedoek.

Stap 2. Snijd de knoflook en ui fijn.

Stap 3. Verwarm olie in een wokpan.

Stap 4. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit de ui en knoflook.

Stap 5. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en wok totdat het gekrompen is.

Stap 6. Breng de spinazie op smaak met peper, zout, oestersaus en sojasaus.