Kooktijd penne

Kooktijd penne

Naast de spaghetti is dit wel de een na bekendste pastasoort, pennen! Heerlijk voor in een koude pasta salade, als alternatief voor lasagna plakken of in een warme pasta. Daarnaast is penne ontzettend makkelijk klaar te maken en toe te voegen aan een gerecht voor bijvoorbeeld extra vulling. Gemiddeld eet je met een gerecht zo’n 100 gram per persoon. 

Kooktijd volkoren penne

Penne is ideaal voor in een pastagerecht en is snel klaar te maken. Je zet een pan met ruim water en een beetje zout aan de kook en voegt vervolgens wanneer het water kookt de penne toe. Kook de penne zo’n 11-13 minuten gaar. Wil je de penne gebruiken in een koude pasta salade? Laat de penne dan iets langer onder het koude water, zodat je ze gelijk kan toevoegen aan je salade. 

Kooktijd penne in de oven

Een ander lekker recept is met penne uit de oven. Je moet hiervoor de penne de koken zoals je normaal ook zou doen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius. Bak de groente en/of het vlees ondertussen beetgaar. Groentes zoals bloemkool en broccoli zijn een lekkere combinatie hiervoor! Giet de penne af en voeg de penne, groente en vlees toe in een ovenschaal. Strooi er eventueel kaas overheen. Op deze manier heb je een soort lasagna in een penne vorm. 

Penne koken

Ondanks de tijdsindicatie is het natuurlijk fijn om te weten hoe je nou stap voor stap je penne moet koken. 

Stap 1. Zet een ruime pan water op het vuur en voeg voldoende zout toe.

Stap 2. Zet de pan met water aan de kook.

Stap 3. Kookt het water? Voeg de penne toe, zet het vuur wat lager en laat de penne 11 minuten koken met de deksel erop koken. Roei tussen door de penne even door. 

Stap 4. Giet de penne af. 

Stap 5. Verwerk de penne in je gerecht.