Kooktijd spaghetti

Kooktijd spaghetti

Wie kent het niet? Spaghetti. De meest bekende pastasoort die er bestaat. De spaghetti is niet meer weg te denken uit onze keukens. Er zijn twee verschillende soorten spaghetti, een witte en een volkoren variant. Spaghetti is heel gemakkelijk klaar te maken en met een lekker sausje heb je meteen een heerlijk Italiaans recept op tafel. Ben je benieuwd hoe lang spaghetti moet koken? Of wat de lekkerste spaghetti recepten zijn? Lees dan snel verder!

Kooktijd volkoren spaghetti

Spaghetti koken is vrij simpel, zorg er in ieder geval voor dat je de spaghetti niet te lang kookt, hierdoor kan de pasta plakkerig worden. De spaghetti moet gemiddeld zo’n 9-11 minuten koken. Je kunt de pasta gemakkelijk een paar keer proeven, voordat je de spaghetti afgiet zo weet je zeker dat het de goede gaarheid heeft. 

Spaghetti recept

Net zoals bij de andere pastasoorten is spaghetti ook in veel verschillende gerechten te verwerken. We hebben alle leuke recepten op een rijtje voor je gezet:

  • Spaghetti met avocado, tuinbonen en spekjes
  • Spaghetti met pesto en ovengedroogde tomaatjes
  • Spaghetti met rode biet, geitenkaas en pistache
  • Spaghetti met ei, spekjes en geroosterde bloemkool
  • Spaghetti met carbonara en gepocheerd ei
  • Spaghetti met paprika en vegaballetjes
  • Spaghetti met boerenkool, cherrytomaten en braadworst

Spaghetti koken

Ondanks de tijdsindicatie is het natuurlijk fijn om te weten hoe je nou stap voor stap je spaghetti moet koken. Zorg ervoor dat je een kwalitatieve en grote pan hebt, bijvoorbeeld van het merk Alessi. Bij een hogere kwaliteit pan is de kans dat je spaghetti blijft plakken aan de onderkant veel kleiner

Stap 1. Zet een ruime pan water op het vuur en voeg voldoende zout toe.

Stap 2. Zet de pan met water aan de kook

Stap 3. Kookt het water? Voeg de spaghetti toe, zet het vuur wat lager en laat dit 9-11 minuten koken met de deksel erop koken.

Stap 4. Giet de spaghetti af en doe er een klein beetje olijfolie bij.

Stap 5. Verwerk de spaghetti in je gerecht.