Kooktijd broccoli

Kooktijd broccoli

Iedereen kent ze wel, de groene groentjes die in bijna elk gerecht passen! Broccoli. Zo kun je het denken aan broccolisoep, gestoomde broccoli en gekookte broccoli!

Ondanks dat het erg gemakkelijk lijkt, zijn er nog zeker een paar gouden regels voor het koken van jouw broccoli. Want hoe lang kook je de broccoli? Hoe snijd je de broccoli? Wij hebben alle feiten voor je op een rijtje gezet!

Hoe lang moet broccoli koken?

De belangrijkste vraag is nu: “Hoe lang moet je broccoli koken?”.  Broccoli is een kwetsbare groente, dus we adviseren je om de broccoli niet te lang te koken. Om je broccoli lekker en vol voedingsstoffen te houden adviseren we je om de broccoli niet langer dan 8 minuten te koken. Ben je van plan alleen de roosjes te koken? Dan hoef je de broccoli maar 5 minuten te koken. 

Kooktijd broccoli beetgaar

Houd je meer van beetgaar broccoli? De kooktijd van beetgare broccoli ligt tussen de 4 a 5 minuten. Op deze manier blijft de broccoli net wat harder, maar kun je het wel al lekker eten. Wil je de broccoli wokken? Kook dan de broccoli eerst zo’n 4 minuten, waarna je ze vervolgens in koud water dompelt. Op deze manier stopt het garingsproces en blijft de broccoli mooi groen. Laat de broccoli uitlekken en wok de groenten. 

Broccoli koken

Ondanks de tijdsindicatie is het natuurlijk fijn om te weten hoe je nou stap voor stap je broccoli moet koken. 

Stap 1. Maak de broccoli schoon en snijd de groente. Je kunt ervoor kiezen om de broccoli in roosjes of met stronk te snijden. De kooktijd verschilt hierdoor. 

Stap 2. Zet een pan met water op het vuur en voeg een snufje zout toe. 

Stap 3. Voeg zodra het water kookt, de broccoli toe. 

Stap 4. Kook de broccoli beetgaar 4 a 5 minuten en zacht zo’n 5-8 minuten. 

Stap 5. Gaar? Giet dan de broccoli af en verwerk de groenten in je recept. 

Eet smakelijk!