Zalm bakken

Een lekker zalmpje, wie kent het niet? Het bakken van een perfect stukje zalm kan nog best lastig zijn. Het gebeurt vaak genoeg dat de zalm iets te droog is of net iets te rauw uit de pan komt. Een goed stukje zalm kan je gemakkelijk in recepten verwerken zoals in een quiche, een pasta, poké bowl, salade of op een pizza! Ben je benieuwd hoe lang je zalm moet bakken? Of wat de lekkerste zalm recepten zijn? Lees dan snel verder!

Hoe lang moet je zalm bakken?

De grote vraag is nu “Hoe moet je zalm bakken?” We hebben de belangrijkste stappen voor het bakken van zalm in een pan op een rijtje gezet:

  • Laat de zalm op kamertemperatuur komen.
  • Bestrijk de zalm met olijfolie.
  • Bestrooi de zalm met zout en peper.
  • Verwarm olie in de pan.
  • Bak de zalm 3 minuten op de huid en 2 minuten op de andere kant.
  • Laat de zalm een paar minuten rusten.

Zalm recepten

Net zoals bij veel andere gerechten zijn er ook veel verschillende zalm recepten.

We hebben alle leuke recepten op een rijtje voor je gezet:

  • Zalm-viskoekjes
  • Pasta met zalm 
  • Poké bowl met zalm
  • Zalm quiche
  • Zalmrisotto
  • Broccolisoep met zalm
  • Penne met gerookte zalm, spinazie en pijnboompitjes
  • Broccoli-zalmtaart
  • Zalmrolletjes met groene asperge
  • Kruidige rijst met zalm en ei
  • Gevulde courgette met zalm

Zalm bakken in de oven

Naast volledig in de pan, kun je de zalm ook deels in de oven bakken. We hebben de belangrijkste stappen op een rijtje gezet:

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Leg de zalm in de ovenschaal en druppel er olijfolie overheen. 
  • Strooi je peper, zout en kruiden eroverheen.
  • Halveer een citroen en leg de partjes in de ovenschaal.
  • Leg vervolgens twee knoflookteentjes in de schaal. 
  • Braad de zalm 18-20 minuten in de oven gaar.