Biefstuk bakken

Biefstuk bakken

Een heerlijk stukje biefstuk, wie kent het niet? Het bakken van je biefstuk hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, zolang je het maar op een goede manier bereid. Daarnaast is het heel persoonlijk hoe je de biefstuk wilt eten, rare, medium en well done, dus ben je benieuwd hoe lang je biefstuk moet bakken? Of welke heerlijke biefstuk recepten er zijn? Lees dan snel verder!

Hoe lang moet je biefstuk bakken?

De grote vraag is nu “Hoelang moet je biefstuk bakken?”. Hoe lang een biefstuk bakt hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. Je kunt de biefstuk namelijk rare, medium of well done bakken en die verschillen qua baktijd. We hebben de belangrijkste stappen op een rijtje gezet:

  • Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen en dep de biefstuk droog met wat keukenpapier.
  • Verhit een gulle hoeveelheid boter in de pan. 
  • Schroei de biefstuk goed dicht. Dit duurt ongeveer een halve minuut per kant. 
  • Zet het vuur lager en voeg nog een wat extra boter toe.
  • Afhankelijk van hoe je de biefstuk wilt hebben laat je de biefstuk langer bakken.

Rare = Dichtschroeien is voldoende

Medium-rare = 1 à 2 minuten per kant

Medium = 1 à 3 minuten

Well done = 3 à 4 minuten

Biefstuk recepten

Net zoals bij veel andere gerechten zijn er ook veel verschillende biefstuk recepten.

We hebben alle leuke recepten op een rijtje voor je gezet:

  • Rucola met biefstuk, komkommer en cashewnoten 
  • Biefstuk met pepersaus en broccoli
  • Gezonde salade met biefstuk, avocado en mango
  • Biefstuk met ravioli courgette en romige saus
  • Biefstukspies met groente en garnalen
  • Ramen met biefstuk
  • Roergebakken biefstuk in pepersaus
  • Roergebakken peultjes met biefstuk
  • Couscous met biefstuk spiesjes
  • Wraps met gegrilde biefstuk

Biefstuk bakken in de oven

Naast volledig in de pan, kun je de biefstuk ook deels in de oven braden. We hebben de belangrijkste stappen op een rijtje gezet:

  • Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen en dep de biefstuk droog.
  • Verwarm de oven voor op 160°C
  • Verhit een gulle hoeveelheid boter in de pan.
  • Bak het vlees zo’n 1 à 2 minuten aan alle zijdes, zodat alle zijdes dichtgeschroeid zijn.
  • Leg het vlees op het rooster in de oven met een ovenschaal eronder. 
  • Bak 1 kilo vlees zo’n 20-25 minuten en 500 gram 10-12 minuten.
  • Haal het vlees uit de oven en laat het vlees 5-10 minuten rusten in aluminiumfolie.