Kooktijd snijbonen

Kooktijd snijbonen

Snijbonen zijn net iets minder bekend dat onze welbekende sperziebonen. Desondanks zijn het heerlijke boontjes die je gemakkelijk in een lekkere curry of bij een aardappel groente vlees recept kunt verwerken. Daarnaast is het heel gemakkelijk om snijboontjes de koken! Het taakje zit vooral in het snijden van de boontjes. Vaak kan je de boontjes al gesneden kopen, dit scheelt wat tijd! Ben je benieuwd hoe je de boontjes gemakkelijk beetgaar kunt koken? Of hoe je snijboontjes wokt? Lees dan snel verder!

Kooktijd snijbonen beetgaar

De kooktijd van snijboontjes kan erg verschillen. Gemiddeld kook je de boontjes tussen de 8-13 minuten. Het verschil qua tijd zit hem vooral in hoe de snijboontjes gesneden zijn. De langere snijbonen moeten langer koken, dan de in kleine stukjes gesneden boontjes. Heerlijk beetgare snijboontjes kan je gemakkelijk verwerken in een salade, curry en zelfs in een ovenschotel!

Snijbonen wokken

Snijbonen zijn naast het koken ook erg geliefd om te wokken of roerbakken! Dit doe je gemakkelijk door de gesneden snijbonen ongeveer 8 minuten op middelhoog vuur te wokken. Voeg vervolgens de saus toe en warm deze nog zo’n 2 minuten mee! Snijbonen hebben ook weinig koolhydraten en zijn dus ideaal voor een dieet.

Snijbonen koken

Ondanks de tijdsindicatie is het natuurlijk fijn om te weten hoe je nou stap voor stap je snijboontjes moet koken. 

Stap 1. Verwijder eventueel de naad van de snijboontjes (of koop gesneden snijboontjes) en spoel de boontjes schoon.

Stap 2. Snij de boontjes in het gewilde formaat

Stap 3. Breng een water met een snufje zout aan de kook.

Stap 4. Kook de boontjes op laag vuur zo’n 8-13 minuten gaar. De tijd is  afhankelijk van de grootte van de snijbonen. 

Stap 5. Giet de boontjes af, en verwerk de boontjes in het gerecht!