Een heerlijke stoofpotje, perfect voor de winterse dagen! Een riblap is het perfecte stukje vlees voor een heerlijke stoofpot. Vlees erin en lekker lang sudderen zou je denken, in werkelijkheid is het bereiden van goede riblappen iets lastiger dan het klinkt. Een riblap is een lekker stuk mals stoofvlees en heeft gemiddeld de kortste bereidingstijd in vergelijking met andere stoofvlees soorten. Ben je benieuwd hoe je riblap moet bereiden? Of hoe je een riblap lekker kan stoven? Lees dan snel verder!
Hoe lang riblap stoven
Nadat je het vlees in de goede grootte hebt gesneden, is het belangrijk dat je het vlees voor een korte tijd dichtschroeid. Dit doe je door een flinke klont boter in de pan te doen en het vlees op hoog vuur te bakken. Op het moment dat de riblap dicht geschroeid is, Voeg je bouillon toe en zet je de pan op laag vuur met de deksel er schuin op. Laat de riblap minimaal 2 tot 3 uur staan. Hoe langer, hoe beter.
Riblap recept
Riblap is een heerlijk stuk vlees dat in veel recepten kan worden gebruikt. Hieronder staan een aantal recepten op een rijtje:
- Runderstoofpot met rodekool
- Hongaarse goulashsoep met riblap
- Riblap rendang met basmati rijst
- Limburgs zuurvlees
- Frietje met Vlaamse stoof
- Runderstoofvlees met rode wijn
Riblap stoven tips
- Koop je vlees bij een slager
- Gebruik een lekker smaak maker, zoals uien, wortel, laurierblad en kruidnagel
- Voeg iets zurigs toe, zodat het vlees nog iets malser wordt. Bijvoorbeeld een scheutje azijn
- Laat het vlees altijd eerst op kamertemperatuur komen, voordat je het gaat bereiden
- Kies het liefst voor een pan met een dikke bodem
- Snijd het op de juiste manier