Kooktijd zoete aardappel

Kooktijd zoete aardappel

De nieuwste trend op het gebied van groente, de zoete aardappel! Bijna op elke menukaart te vinden als vervanging voor friet of heerlijke zoete aardappel truffel frietjes. Echter verschilt de kooktijd niet erg van de normale aardappel. Daarnaast hoef je de zoete aardappel niet alleen te koken, maar kun je de zoete aardappel gemakkelijk verwerken in een zoete aardappel stamppot, de aardappel bakken in de oven of frituren als frietjes! Je kunt natuurlijk ook een lekker AVG’tje doen met zoete aardappel, groente en wat vlees of vis. Ben je benieuwd hoe je zoete aardappel moet koken? Of welke recepten je nog meer kunt maken? Lees dan snel verder. 

Hoe lang moet zoete aardappel koken?

Zoete aardappels kook je eigenlijk precies hetzelfde als normale aardappelen. De kooktijd bestaat uit zo’n 15-25 minuten. Officieel zijn zoete aardappels rauw te eten, dus het is niet erg als je ze onderkookt. Ben je van plan om er een zoete aardappel puree van te maken? Kook de aardappels dan goed gaar en voeg tijdens het pureren naast melk wat boter, peper en zout toe. 

Zoete aardappel recepten

Net zoals bij normale aardappelen zijn zoete aardappelen ook in veel gerechten te verwerken. We hebben alle leuke recepten op een rijtje voor je gezet:

  • Zoete aardappel frietjes uit de oven. Een favoriet bij kinderen en volwassenen! Goed te combineren met truffelmayonaise. 
  • Indiase zoete-aardappelsoep met kokosmelk. 
  • Zoete aardappelpuree.
  • Indiase curry met zoete aardappel.
  • Gepofte zoete aardappel met mexicaanse vulling.
  • Zoete aardappel stamppot met spinazie en feta.
  • Zoete aardappel soep met rode linzen en feta. 

Zoete aardappel koken

Ondanks de tijdsindicatie is het natuurlijk fijn om te weten hoe je nou stap voor stap je zoete aardappels moet koken. 

Stap 1. Schil de zoete aardappels en verwijder eventuele kneuzingen(bruine plekken)

Stap 2. Spoel de zoete aardappels schoon onder de kraan.

Stap 3. Voeg de schone aardappels in een pan en vul de pan tot de aardappels net onder water staan met water en een snufje zout.

Stap 4. Kook de zoete aardappels tussen de 15-25 minuten, totdat ze gaar zijn.

Stap 5. Test met een vork of ze gaar zijn. 

Stap 6. Gaar? Giet de aardappels af en verwerk de aardappels in het gerecht.