Spruitjes wokken

Spruitjes waren vroeger misschien niet je favoriete groente, doordat het soms bitter kan zijn. Maar onze Hollandse spruitjes zijn te bereiden op verschillende manieren, waardoor ze super lekker zijn! Zo kun je ze koken, in de oven bakken of lekker wokken.Ben je benieuwd naar hoe lang je spruitjes moet wokken? Of wat de lekkerste spruitjes recepten zijn? Lees dan snel verder!

Hoe moet je spruitjes wokken

Wil je een bijzondere twist geven aan je spruitjes? Wok of roerbak ze dan lekker in een pan. Dit kan gemakkelijk door de spruitjes eerst 6-8 minuten beetgaar te koken in water. 

Door met een vork in de spruitjes te prikken, kun je kijken of ze goed gaar zijn. Als ze bijna gaar zijn kun je ze uit de pan halen. Vervolgens wok je de spruitjes nog drie minuten in een wokpan. Een goede optie is het recept met spekjes en spruitjes! Je zou eventueel de spruitjes kunnen wokken zonder ze eerst te koken, alleen is de smaak van de spruitjes dan meer bitter en duurt het langer om te koken. 

Recept spruitjes wokken

Er zijn ontzettend veel recepten voor spruitjes. We hebben een lijstje gemaakt met de leukste ideeën:

  • Risotto met spruitjes
  • Spruitjesstamppot
  • Spruitjesschotel met ham en kaas
  • Spruitjes met walnoot en olijf
  • Empanadas met spruit­jes en ge­hakt
  • Spruitjestaart
  • Plaatpizza met spruitjes en salami
  • Spruit­jes­stamp­pot met ker­rie en rook­worst
  • Roer­baks­prui­ten met spek­jes

Spruitjes koken 

De klassieke bereiding van de spruitjes is ontzettend makkelijk. Je maakt ze namelijk schoon, zet een grote pan water op het vuur en laat de spruitjes zo’n 10 minuten koken. Het verschil in tijd zit hem in de grote van de spruitjes en hoe beetgaar je de spruitjes wil hebben. Om te testen of de spruitjes klaar zijn, prik je met de vork in een gekookt spruitje. Gaat dit makkelijk? Dan zijn de spruitjes klaar!