Broccoli stomen

Broccoli stomen

Eén van de bekendste groente die iedereen wel regelmatig eet: broccoli! Je kunt veel kanten op met broccoli en het is erg divers. Zo kun je broccolisoep maken, broccoli wokken of gemakkelijk koken. Ondanks dat het erg gemakkelijk lijkt, zijn er nog zeker een paar gouden regels voor het stomen van jouw broccoli. Want hoe lang stoom je de broccoli? Hoe snijd je de broccoli? Wij hebben alle feiten voor je op een rijtje gezet!

Hoe lang moet je broccoli stomen?

Het stomen van broccoli gaat het makkelijkst in een stoommand. Vul een pan met een laag water. Zorg daarbij dat het water de stoommand niet raakt. Voeg de broccoliroosjes toe aan de mand en breng vervolgen het water aan de kook. Wanneer het water kookt, stoom je de broccoli nog zo’n 4-5 minuten gaar. 

Broccoli wokken

Broccoli wokken lijkt een beetje op broccoli roerbakken. Je kunt ervoor kiezen om eerste de broccoli te koken voor 3-4 minuten en vervolgens te roerbakken, of gelijk in de wok te gooien. Op het moment dat je de broccoli gelijk roerbakt blijven de vitamines meer in de broccoli hangen en eet je eigenlijk gezonder, dan wanneer je ze eerst kookt. 

Broccoli snijden

Broccoli is een makkelijke groente om te snijden. Je snijdt als eerst de steel van de broccoli af. Snij vervolgens de broccoli in roosjes. Hoe groot je de roosjes snijd is afhankelijk van het gerecht en jouw eigen voorkeur. Voor een broccolisoep kan je bijvoorbeeld grotere roosjes snijden dan voor bijvoorbeeld pasta met broccoli. 

Er zijn veel lekkere broccoli recepten! We hebben een lijstje gemaakt met onze favorieten:

  • Zalm met broccoli
  • Broccoli quiche
  • Broccoli met kerrie uit de wok
  • Broccoli, ei en kaasmuffins
  • Broccolisoep met spek
  • Goulash met rijst en broccoli
  • Eiercurry met broccoli en rijst