Kooktijd tagliatelle

Kooktijd tagliatelle

Een heerlijk pasta gerecht kent iedereen wel, maar wat is nou de beste manier om je tagliatelle te koken? Deze lintpasta komt oorspronkelijk uit Italië en heeft een breedte van ongeveer 6 mm. Of je nou kiest voor een verse of gedroogde tagliatelle, serveer het met een lekkere saus en je hebt altijd een heerlijk Italiaans recept op tafel! Je tagliatelle koken hoeft totaal niet moeilijk te zijn met een paar simpele stappen. Ben je benieuwd hoe lang tagliatelle moet koken? Of wat de lekkerste recepten zijn? Lees dan snel verder. 

Kooktijd volkoren tagliatelle

Tagliatelle koken is erg simpel, maar er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten. Zo kan de kooktijd flink verschillen tussen verse en gedroogde tagliatelle. De kooktijd van gedroogde tagliatelle duurt ongeveer tussen de 7-10 minuten. Eerst laat je het water koken in de pan met ruim water, vervolgens voeg je de tagliatelle toe. Voor een hoofdgerecht gebruik je zo’n 125 gram gedroogde tagliatelle per persoon.

Tagliatelle recept

Net zoals bij de andere pastasoorten is tagliatelle ook in veel verschillende gerechten te verwerken. We hebben alle leuke recepten op een rijtje voor je gezet:

  • Tagliatelle met zalm, roomkaas en courgette
  • Tagliatelle met burrata, runderchipolata en tomaten-paprika saus
  • Tagliatelle met saffraan, citroen en parmezaan
  • Tagliatelle met mosselen  in tomatensaus 
  • Tagliatelle met artisjok en ei
  • Tagliatelle met courgette en tonijn
  • Tagliatelle met witlof, kip en tomatensaus

Tagliatelle koken

Ondanks de tijdsindicatie is het natuurlijk fijn om te weten hoe je nou stap voor stap je tagliatelle moet koken. 

Stap 1. Zet een ruime pan water op het vuur en voeg voldoende zout toe.

Stap 2. Zet de pan met water aan de kook

Stap 3. Kookt het water? Voeg de tagliatelle toe, zet het vuur wat lager en laat dit 7-10 minuten koken met de deksel erop koken.

Stap 4. Giet de tagliatelle af en doe er een klein beetje olijfolie bij.

Stap 5. Verwerk de tagliatelle in je gerecht.