Een iets minder bekende groente zijn de overheerlijke peultjes. Ze lijken een beetje op snijbonen, maar ze zijn zeker anders. Gekookte peultjes zijn heerlijk bij een aardappel, groente en vlees recepten en zijn ook lekker in een roerbakgerecht. Desondanks is het koken van de peultjes de populairste manier om de te bereiden. Ben je benieuwd naar hoe lang je peultjes moet koken? Of wat leuke peul recepten zijn? Lees dan snel verder!
Hoe lang moeten peultjes koken?
Om de peultjes te koken leg je de schoongemaakte peultjes in een pan en voeg je een klein laagje water toe. Voeg een snufje zout toe en zet de pan op het vuur. Kook de peultjes daarna zo’n 5-7 minuten gaar. Kook ze niet te lang, want dan verliezen hun smaak en de knapperige structuur. Giet ze daarna af met wat koud water, zodat het gaarproces gelijk stopt.
Peultjes recepten
Er zijn ontzettend veel recepten voor peultjes. We hebben een lijstje gemaakt met de leukste ideeën:
- Aziatische garnalen met peultjes
- Indiase curry met peultjes
- Peultjes met feta en bosui
- Noedels met peultjes en garnalen
- Japanse ramen met peultjes en een gekookt ei
Peultjes koken
Ondanks de tijdsindicatie is het natuurlijk fijn om te weten hoe je nou stap voor stap je wortels moet koken.
Stap 1. Verwijder de uiteindes van de peultjes
Stap 2. Maak de peultjes schoon.
Stap 3. Leg de peultjes in een pan met een klein laagje water en zet de op het vuur aan de kook.
Stap 4. Kook de peultjes zo’n 5-7 minuten gaar.
Stap 5. Giet de peultjes af met koud water, zodat het gaarproces stopt.
Stap 6. Verwerk de peultjes in het gerecht.