Tips voor een productieve dag!

Ben jij deze corona situatie ook al wat zat aan het worden? Door de hele tijd binnen te zitten kan het nogal saai worden en dit helpt ook niet met je productiviteit. Daarom hebben wij enkele tips om ervoor te zorgen dat jouw dagen super productief blijven! 

Vast schema 

Probeer een vast schema aan te houden, vooral met het slapen. Doe die niet alleen doordeweeks als je aan het werk bent, maar ook in het weekend! Juist dan is het belangrijk om hetzelfde patroon te volgen als je doordeweekse dagen. Als je het weekend lekker laat gaat slapen en extra lang, dan kan het zijn dat je de volgende dagen extra moe wordt. Je lichaam die heeft zich aangepast aan jouw weekend routine en moet weer meteen omschakelen naar de werkroutine.

Niet alleen met slapen een vast schema, maar ook met eten en activiteiten. Zorg ervoor dat je elke dag toch even naar buiten gaat. Voor een korte wandeling of even fietsen. In de buitenlucht zijn helpt erg veel met je productiviteit. Je voelt je minder binnen gesloten en die frisse lucht is erg fijn. 

Scheidt je ruimtes

Werk je in dezelfde ruimte waar je relaxt? Niet doen! Dit zorgt ervoor dat je eigenlijk altijd in een soort van ‘werkmodus’ blijft. Hierdoor kun je zelf minder goed relaxen en dit kan later ook weer je werk beïnvloeden. Kun je echt niet in een andere ruimte werken? Probeer dan wat andere activiteiten in een aparte ruimte waar je ook mee kunt relaxen. Zo kun je zelf beter ontspannen en beter de volgende dag door! 

Slapen 

Zoals eerder genoemd is een vast slaappatroon erg belangrijk, anders kun je erg vermoeid worden en gaat je productiviteit omlaag. Niet alleen het slaappatroon is belangrijk, maar ook waar je op slaapt: je bed. Als je niet lekker in je bed kunt slapen, heb je al veel meer kans dat je vermoeid wakker wordt. Een slechte nachtrust helpt niet echt als je productief bezig wilt zijn. Het is daarom ook belangrijk dat je het juiste bed uitkiest voor jezelf. Merk je dat je veel heen en weer rolt en misschien daardoor zelfs van je bed afrolt?

Dan is het wellicht handig om te investeren in een groter bed om te voorkomen dat je wakker schrikt, omdat je uit bed gevallen bed. Je kunt kiezen voor een tweepersoonsbed of een twijfelaar, deze zijn iets kleiner dan een tweepersoonsbed. Met meer ruimte kun je een fijnere positie vinden om in slaap te vallen. Heb je echt veel moeite met in slaap vallen? Dan kun je ook eventueel melatonine gebruiken, voordat je gaat slapen. Zorg er wel voor dat je eerst de gebruiksaanwijzingen checkt en of het een geschikt product voor je is!.
Hopelijk kun je met deze tips beter de dag door komen en productief blijven!

Wil jij ook hoger in Google komen? We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen met onze Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,-! Ga direct naar Adbull.nl en kijk welke SEO & Linkbuilding diensten we nog meer aanbieden.