Hoe veilig is de Bitcoin eigenlijk?

Sinds een paar jaar is de waarde van cryptocurrency erg gestegen. Bij veel investeerders is dit niet ontgaan, maar bij cybercriminelen ook niet. Elke cryptocurrency maakt gebruik van een blockchain. Via deze speciale software worden transacties geregeld. Als je succesvol wil investeren in Bitcoin is het erg belangrijk om de Bitcoin koers goed in de gaten te houden. Vandaag lees je wat Bitcoins zijn, wat je met Bitcoin kunt en hoe veilig het nou echt is.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een online betaalmiddel, veel mensen kopen bitcoins met de hoop om ze later met winst te verkopen. De Bitcoin is rond 2010 geïntroduceerd en heeft door de jaren heen een sterke naam opgebouwd. In de beginjaren was de waarde nog erg laag en is er zelfs ooit een pizza besteld voor duizenden Bitcoins . Bitcoin is ontworpen om de transactie met een bank te vermijden. Normaal is het zo dat als je een grote transactie wil maken je eerst de bank op de hoogte moet brengen. Bij cryptocurrency is dit niet het geval. Je kunt dus zonder problemen een groot bedrag naar iemand overmaken.

Wat kun je met Bitcoin?

Veel mensen denken dat Bitcoin alleen wordt gebruikt voor investeringen, maar je kunt wel degelijk dingen kopen met Bitcoins. Je kunt op dit moment zelfs een huis kopen. Er zijn namelijk enkele makelaars die openstaan voor betaling met Bitcoin. Er zijn ook veel webshops waarbij een betaling via Bitcoin mogelijk is.

Waar bewaar ik veilig mijn Bitcoins?

We raden je sterk aan om gebruik te maken van een wallet. Je kunt dit zien als een online kluis of portemonnee. Als je gebruikt maakt van een exchange kun je vaak ook op hetzelfde platform een wallet aanschaffen. Omdat cybercriminelen ook steeds slimmer worden zijn er ook enkele mensen overgestapt op een offline wallet. Je moet deze echter wel goed bewaren, want als je deze kwijtraakt ben je ook al je Bitcoins kwijt. Als je crypto in een wallet bewaard ben je wel erg goed beveiligd tegen diefstal.

Tot slot

Bitcoin is erg goed beschermt tegen cybercriminaliteit. Bitcoin kopen en verkopen kun je dus veilig doen. Zorg er alleen wel voor dat niemand achter jouw wachtwoord komt. In het geval dat je gebruik maakt van een offline wallet moet je deze op een goede plek bewaren.