Houten keukens, de voor- en nadelen voor je op een rijtje

houten keuken

Bij het uitkiezen van een keuken gaan heel wat mensen haast automatisch kijken in de richting van de houten keukens die op de markt zijn terug te vinden. Deze keukens kunnen in de praktijk vervaardigd worden uit de meest uiteenlopende houtsoorten. Toch kan er worden vastgesteld dat er in het merendeel van de gevallen wordt gekozen voor houten keukens die zijn gemaakt van massief hout.

Dat is interessant omdat deze houtsoort er niet alleen geweldig mooi uitziet, maar ook omdat ze zich kenmerkt door een fantastische kwaliteit en levensduur. Zijn houten keukens ook helemaal jouw ding? Verdiep je dan in dit artikel over houten keukens! Denk er ook aan dat jouw keuken past bij jouw huis en tuin voor een mooie samenhang.

De voordelen van houten keukens 

In eerste instantie gaan we graag even de vele voordelen voor je op een rijtje zetten waar je op kan rekenen bij het laten realiseren van één van de verschillende houten keukens die op de markt zijn terug te vinden. Enkele ronduit fantastische voordelen waar je in dat geval mee zal worden geconfronteerd zijn namelijk degene die hieronder staan aangegeven: 

  1. Houten keukens hebben altijd een warm en sfeervol karakter; 
  2. Het veelvuldig gebruik van hout zorgt voor extra isolerende eigenschappen; 
  3. Massief houten keukens hebben een ongelofelijke levensduur; 
  4. Eventuele kleine gebreken of beschadigingen kunnen snel worden opgelost; 
  5. Een keuken van hout kan perfect worden geschilderd in een kleur naar keuze; 

Bovendien spreekt het voor zich dat je bij de keuze voor een houten keuken ook altijd de mogelijkheid hebt om een keuze te maken tussen enerzijds standaard keukens en anderzijds maatwerk exemplaren. Voor welke van deze twee mogelijkheden je finaal zal kiezen is natuurlijk voornamelijk afhankelijk van je persoonlijke eisen en het budget dat je voor handen hebt. In ieder geval maakt dit wel duidelijk dat er in de praktijk altijd houten keukens voor handen zijn die perfect aan de vooropgestelde verwachtingen zullen weten te voldoen. Ook dit is een erg fijn voordeel waar je op kan rekenen bij keukens gemaakt van hout.

Moet je ook rekening houden met nadelen?

Zijn er buiten de vele voordelen ook nadelen verbonden aan houten keukens? Eigenlijk heel weinig. Het is dan ook vooral omwille van deze reden dat een keuken laten maken van hout door de jaren heen zo populair is geworden. Een niet onbelangrijk nadeel om rekening mee te houden bij het laten plaatsen van een houten keuken heeft vooral betrekking tot de kostprijs waarover ze beschikt. Laat je namelijk niets wijsmaken, houten keukens zijn in de praktijk echt niet goedkoop.

In vergelijking met kunststof en MDF keukens kunnen keukens die zijn gemaakt van hout dan ook behoorlijk wat duurder uitvallen. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat houten keukens altijd over een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding beschikken. Je zal dus altijd veel waar krijgen voor het bedrag dat je investeert. Ben je dus met andere woorden op zoek naar een prijs-kwaliteit optimale keuken? Dan zal je kunnen vaststellen dat kiezen voor één van de houten keukens op de markt altijd het overwegen meer dan waard is.
Ga naar de website van Superkeukens en ontdek het complete aanbod houten keukens!