Top 4 raamdecoratie in de keuken

De keuken is dé plek waar jij de lekkerste gerechten bereidt, waar je gezellig tafelt met de familie of vrienden en waar jij je ochtendkoffie klaarmaakt. Het is een plek waar wordt geleefd. Hierdoor dient de zonwering niet alleen decoratief te zijn, maar ook functioneel. Maak jouw keuken compleet met de juiste raamdecoratie. Waar kun je rekening mee houden met raamdecoratie in de keuken?

 • Voldoende licht inval
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Wel of juist niet naar buiten kijken
 • Mate van inkijk/privacy
 • Interieur en stijl

1) Top down bottom up plisségordijn in de keuken

Plisségordijnen zijn tijdloze en veelzijdige raamdecoratie en zijn ideaal in de keuken. Met een top down bottom up plissé kun je steeds weer jouw gewenste lichtinval bepalen. Kies voor transparant of semi-transparante stof. Een transparante stof is een doorzichtige stof waar je doorheen kunt kijken. De keuken krijgt zo voldoende daglicht binnen, maar de plissé haalt de scherpte uit het zonlicht. In een ruimte als een keuken is het prettig als je veel licht hebt zodat je alles goed kunt zien. Privacy is hier vaak iets minder belangrijk. De voordelen van plisségordijnen op een rij:

 • Eenvoudig te reinigen: demonteren en met de hand wassen
 • Goed bestand tegen water
 • Sfeervol en praktisch
 • Bepaal zelf lichtinval en privacy
 • transparant of semi-transparant

2) Een semi-transparant rolgordijn

Je kunt ook kiezen voor een semi-transparant rolgordijn in de keuken. Een semi-transparante stof is licht doorlatend, maar niet transparant. Je kunt er dus niet doorheen kijken en geniet hierdoor meer van jouw privacy. Dit systeem hangt vaak in keukens bij ramen waar mensen veel langslopen. Bovendien is het aan te raden op ramen waar de zon veel op schijnt.

 • Tip: verwijder vlekken voorzichtig met een schone en lichtvochtige doek. Je wilt immers geen poetsvlekken op jouw rolgordijn.

3) Jaloezieën: eenvoudig te reinigen!

Het grootste voordeel van jaloezieën in de keuken, is dat ze makkelijk schoon zijn te maken. Ideaal als het raam dicht bij het aanrecht of gasfornuis of kookplaat is. In een keuken is licht belangrijk. Bij jaloezieën bepaal je zelf de mate van lichtinval: ophalen of in open stand? In een keuken worden vaak dezelfde jaloezieën gehangen als in de woonkamer, omdat dit zorgt voor een mooi geheel.

Misschien denk je bij een jaloezie, is dit niet oubollig? Het antwoord is nee! Jaloezieën zijn tegenwoordig in alle woonstijlen te verkrijgen, ze hebben een veelzijdig karakter gekregen:

 • Stoer industrieel: brede houten jaloezieën, maar ook aluminium jaloezieën
 • Landelijk: natuurlijke materialen en lichte kleuren
 • Modern of design: strakke vormen, met donkere kleuren benadruk je de strakke lijnen
 • Traditioneel en klassiek: witte of houten jaloezieën
 • Scandinavisch: lichtinval bepalen waardoor witte, houten jaloezieën
 • Kleurrijk: in alle kleuren te verkrijgen

4) Romantische sfeer: vouwgordijnen in de keuken

Heb jij van een romantische en landelijke sfeer in huis en wil je dit terug laten komen in de keuken? Dan zijn vouwgordijnen echt een aanrader. Vouwgordijnen kun je gemakkelijk ophalen en laten zakken, waardoor je zorgt voor de gewenste lichtinval en privacy. De stof van vouwgordijnen zit met klittenband aan het systeem. Hierdoor is het periodiek schoonmaken geen probleem. Ook vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse stoffen en kleuren, zodat het altijd past bij jouw interieur!