Het moment voor een Sodastream apparaat

Ben je er nog niet over uit of je een Sodastream wil? Dan is een Sodastream sale misschien het moment om je te laten overtuigen. Het scheelt namelijk in ieder geval in de aanschaf. Maar een Sodastream apparaat heeft meer voordelen dan minder kosten in een Sodastream sale. Je gebruikt namelijk minder plastic en je hebt minder ruimte nodig in je voorraadkast of boodschappentas voor je flessen prikwater en frisdrank. En dat scheelt ook sjouwen met zware flessen drankjes. Daarom kies je dus voor een Sodastream apparaat.

Minder plastic?

Minder plastic dus, maar hoe dan? Een Sodastream apparaat heeft wel een fles nodig om de dranken in te kunnen maken. Dit is een fles die je kunt hergebruiken. De flessen zijn van verschillende materialen. Je kunt ze gemakkelijk in de vaatwasser wassen en zo gebruik je minder plastic. Je hebt geen opstapelende statiegeldflessen en bovendien hoef je die niet te kopen. Je hebt namelijk alleen kraanwater, een koolzuurcilinder en een siroop nodig voor een frisdrank. En voor prikwater heb je genoeg aan het cilinder en water.

Minder sjouwen

Omdat je geen flessen met prikwater of frisdrank hoeft te kopen, bespaar je jezelf ook de moeite van sjouwen met zware flessen. Bovendien hoeven ze geen ruimte in je voorraadkast, schuur of garage in te nemen. Voor een Sodastream apparaat heb je niet meer nodig dan een cilinder, het apparaat en eventueel siropen. Zo’n cilinder is smal en genoeg voor ongeveer 60 liter aan prikwater of frisdrank. De siropen zijn ook kleine flesjes. Met een kleine impact op je ruimte kun je dus een hoop frisdrank in huis houden.