Hoe groenten nog langer vers houden

Met een vacuüm koeling kun je groenten erg lang vers houden. Een koelcel kopen is best eenvoudig. Wellicht heb je er een nodig voor een onderneming of wellicht vind je het gewoonweg handig om er een te hebben. De opties zijn eindeloos. Er zijn eenvoudige koelcellen, koelcellen die je handmatig kan bedienen, koelcellen die met een bepaald systeem werken waardoor ze op een bepaalde manier aan en uit kunnen worden gezet en nog heel veel andere koelcellen. Een vacuüm koeling kan handig zijn als je niet veel ruimte hebt voor een koeling, maar wanneer je het wel toch fijn vindt om je eten zo goed mogelijk te kunnen koelen. Er wordt dan letterlijk gezogen en daardoor blijft het eten koel. Op die manier kun je het eten nog langer vers houden dan je gewend bent. Het is tevens een verschil met een normale koelkast. Iedereen heeft een normale koelkast om basisbehoeften mee te verkoelen, maar mocht je nou een gespecialiseerd apparaat nodig hebben, dan is het handig om bijvoorbeeld een vacuüm koeling of een koelcel aan te schaffen. 

Verschillende soorten groenten en hun werking

Er zijn uiteraard veel verschillende soorten groenten. Elk heeft een andere werking. Waar alle groenten in overeenkomen is dat ze allemaal op een gezonde manier bijdragen aan je lichaam. Een overschot is uiteraard nooit de bedoeling, maar verder kun je elke groente haast wel goed gebruiken. Elke groente heeft namelijk andere voedingsstoffen en vitamines die op een gezonde manier bijdragen aan je lichaam. Een goed advies zou zijn om elke dag rond de aanbevolen hoeveelheid van 250 gram aan groenten te eten. Er zijn veel verschillende soorten groenten, alleen van tomaten bestaan er al ontzettend veel soorten. Daarnaast heb je groene groenten, rode groenten en nog veel meer andere kleuren. Je kunt groenten vaak per kleur in een categorie indelen. Deze hebben vaak ongeveer dezelfde voedingsstoffen en je zou deze voor elkaar kunnen vervangen bijvoorbeeld. Rode groenten staan erom bekend dat ze bevorderlijk zijn voor het hart. Groene groenten staan erom bekend dat ze veel foliumzuur bevatten en ook een hoog gehalte vitamine B. Hierdoor draagt dit ook weer op een goede en gezonde manier bij aan je lichaam. Elke groente is dus gezond en heeft een andere werking. Het is goed om genoeg groente te eten op een dag. 

Hoe bewaar je groenten goed?

Groenten koop je vaak in de supermarkt of bij de groenteboer. Deze liggen vaak los in het schap en niet per se in een koeling. Wat mensen soms niet opvalt, is dat het in supermarkten en groente shops kouder is dan bij je thuis. Daarom is belangrijk dat je groenten en fruit thuis dus niet zomaar los in je keuken neerlegt. In de supermarkt worden de groenten koud bewaard, dus thuis moet dit eigenlijk ook. Er zijn weliswaar een aantal groenten die buiten de koelkast kunnen worden bewaard, maar het gros zal toch echt in de koelkast moeten worden bewaard. Om groentes dus te bewaren in een fruitmand is niet echt aan te raden. Heb je nou specialistisch materiaal nodig om groente te koelen, dan kun je wellicht een koelcel of een vriescel aanschaffen. Hierin ben je ervan verzekerd dat je groentes niet zullen bederven en langere tijd vers zullen blijven.