Bier brouw benodigdheden – Heb dit in huis

Het brouwen van je eigen biertje is natuurlijk ontzettend leuk om te doen. Waar het tot enkele jaren geleden een heel stuk lastiger bleek om dit te kunnen doen, is het vandaag de dag wel anders. Je kunt namelijk online bij Wortbrouwer eenvoudig een pakket bestellen en direct mee aan de slag. Ondanks het feit dat mensen vaak het idee hebben dat het ontzettend complex is, valt dit uiteindelijk echt reuze mee. Om je een idee te geven wat je nu allemaal nodig hebt voor het brouwen van je eigen bier, hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet.

De ruimte

Uiteraard heb je voor het zelf bier brouwen wel wat ruimte nodig. Gelukkig kan dit gemakkelijk in je eigen keuken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het feit dat je misschien wel een hele ruimte nodig hebt om aan de slag te kunnen gaan. Dit is dus absoluut niet het geval. Het enige wat je nodig hebt, dat is een opgeruimd aanrecht en voor de rest is het absoluut geen probleem en kan het perfect in je eigen keuken.

Bierbrouw pakket

Waar veel mensen het idee hebben dat je alle ingrediënten aan de hand van een recept bij elkaar moet sprokkelen, is dit dus absoluut niet meer het geval. Je kunt namelijk gewoon een starterspakket aanschaffen, waarmee jij je eigen bier kunt brouwen. Het enige wat je nodig hebt, dat is een grote pan van zo’n 6 liter, waarin je kunt werken. Uit zo’n pakket komen iets minder dan 6 liter, dus het is wel zo prettig dat dit dan ook allemaal past. Online kun je allerlei verschillende soorten bier bestellen, waardoor je dus helemaal zelf kunt bepalen welk biertje jij graag wilt brouwen.

Geen er één cadeau

Hoe leuk is het, dat jij tijdens een verjaardag of feestje een bierbrouw pakket cadeau geeft? Het grote voordeel aan zo’n pakket, is dat letterlijk iedereen ermee aan de slag kan. Doordat alle ingrediënten in het pakket zitten, zadel je een ander ook niet op met extra kosten. Het enige wat je nodig hebt, naast dit pakket, dat is een grote pan van een liter of 6. Aangezien je hier het volledig brouwsel in klaarmaakt, is het belangrijk dat dit ook allemaal in deze ene pan past. Heb je geen grote pan, maar wel twee kleintje, dan is het niet verstandig om deze te gebruiken. De kans dat de verhoudingen dan namelijk niet goed zijn, is vrij groot.