Wat moet je als horecaondernemer weten over swill afval

swill afval

Ben jij een ondernemer binnen de horeca? In dat geval is het belangrijk om voldoende op de hoogte te zijn van alle regelgeving met betrekking tot afval. Als ondernemer ben je immers zelf verantwoordelijk voor het wegvoeren van afval. Mocht dit niet goed gebeuren, dan riskeer je een boete van de overheid. Je kunt dit scenario voorkomen door alle regelgeving door te lezen, hetgeen je kunt achterhalen op de website. Het afval bestaat binnen de horeca voornamelijk uit papier, karton en ten slotte swill. Deze laatste categorie is wat minder bekend, maar toch vrij belangrijk of veelvoorkomend binnen de horeca. 

Swill 

Als ondernemer zal je als gevolg van de werkomstandigheden gft-afval en swill produceren. Onder gft-afval valt groente, fruit en tuinafval. Voor Swill betreft gaat het hierbij om etensresten. Als je maaltijden serveert zullen er meestal resten overblijven, het is belangrijk om deze etensresten zorgvuldig weg te gooien. Denk hierbij aan gekookte en ongekookt voedsel dat over is. Het is afval dat ontstaat in de keuken, de kantine of in een restaurant. In veel gevallen is het mogelijk om het afval opnieuw te gebruiken, waardoor verzamelen van groot belang is. Hierbij kun je gebruik maken van een 660 container, zodat je voldoende opslagruimte voor het afval hebt.  

Voordelen van afvalscheiding

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om afval bij de bron direct te scheiden. Door het hanteren van deze werkwijze zorg je ervoor dat je dit in een later stadium niet meer hoeft te doen, als al het afval op een grote hoop is terechtgekomen. Er zijn verschillende voordelen van afval scheiden, met betrekking tot het duurzame vlak zorg je er bijvoorbeeld voor dat je op actieve wijze een bijdrage levert aan een wereld waarin er minder sprake is van vervuiling. 

Meerdere afvalbakken

Een cruciale stap om ervoor te zorgen dat je afval scheidt bestaat uit het neerzetten van afvalbakken. Denk hierbij aan het plaatsen van een afval op een tactische plek die voor iedereen toegankelijk en overzichtelijk is. Daarnaast is het van belang om meerdere afvalbakken neer te zetten, zodat je afval direct kan scheiden. Werk hierbij met duidelijke etiketten. Tot slot is het van belang om de grootte van de afvalcontainers goed in te schatten. Zo biedt een 660 liter container voor veel bedrijven uitkomst, maar dit kan ontzettend verschillen. Breng daarom de hoeveelheid afval per afvalstroom in kaart.