Tips voor een relaxt weekend

Soms raast het leven je voorbij. Je wilt allerlei zaken doen aangezien er zoveel te doen is en als je iets niet meedoet, heb je serieuze last van FOMO (fear of missing out). Je bent niet de enige. Ook al wordt het leven steeds drukker, met de opkomst van sociale media is het een trend geworden je coole en drukke leven te delen met iedereen. Hierdoor krijgen veel mensen angst dat ze niet meelopen met het drukke leven en voelen veel mensen zich schuldig als ze een avondje voor zichzelf nemen en gewoon op de bank hangen. Er zijn verschillende blogs of websites zoals bijvoorbeeld mannencenter.nl die je enkele relaxing tips geven maar hieronder lijsten we er al enkele op.

Relax met een film of serie

De opkomst van streaming platformen zijn de laatste jaren sterk gestegen. Doordat er steeds meer en meer reclame kwam op de televisie kanalen en je niet de keuze had wat te kijken die avond, zijn de streaming platformen populair geworden. Netflix was het eerste platform die dit opbracht maar nu zijn er al veel meer platformen op de markt gekomen zoals Disnep+, HBO en veel anderen. Ook al zijn deze streaming platformen een mooi tv alternatief, je moet hier wel voor betalen. Een andere relaxte en gratis mogelijkheid is YouTube. Bekijk joetjoep filmpjes, zo wordt YouTube uitgesproken, uit een miljarden aantal filmpjes die gratis op het platform staan. Zo relax je gratis en voor niets.

Geef jezelf een nieuwe look

Ga misschien eens naar de kapper voor een nieuwe look? Normaal gezien is een kappersbeurt een relaxte ervaring, toch als je naar de juiste gaat. Blader eens door de nieuwe Mannen kapsel trend en pik er eentje uit waarvan je denkt dat die je zou staan. Vraag natuurlijk ook zeker raad aan je kapper, die weet namelijk het beste uit ervaring welke looks bij welke mensen staan op basis van je gezichtsvorm en haarstijl. Hierna ga je uit de kapperszaak als een nieuwe man met extra zelfvertrouwen. Hoe meer zelfvertrouwen je hebt, hoe beter je voelt en hoe beter je uitstraling is naar andere mensen in je omgeving ook. Hoe beter jij je voelt namelijk, hoe betere mensen je aantrekt. Iedereen houdt namelijk van een happy persoon met zelfvertrouwen, ook niet té veel, rondom hen.

Neem een self-care dagje

Waar word je het meest relaxt van? Is dit wanneer je een boek leest in bad? Wanneer je een filmpje kijkt onder een fleecedeken met enkele kaarsjes en je partner en/of huisdier naast je? Of is het net wanneer je playstation of andere videogames speelt dat je helemaal relaxt wordt? Vraag jezelf kort even af waar je helemaal zen van wordt en plan je self-care dag in. Iedereen heeft dit namelijk nodig om zijn batterijen opnieuw op te laden. Heel de tijd je sociale batterij hoog houden zonder eens een pauze te nemen en voor jezelf te zorgen, werkt namelijk niet. Het belangrijkste is dat je goed voor jezelf zorgt. Neem dus gerust die dag voor jezelf en geniet er met volle teugen van.