Tijd om lekker buiten te gaan zitten!

Oh, ja, is ‘t alweer bijna zo laat? Dan moeten we daar maar eens gauw werk van gaan maken! Creëer een heerlijke plek om van de zon te genieten.

Maar wacht, die heb je al! Wat is er immers mis met die prachtige tuin van je? Helemaal niks natuurlijk. Althans, we gaan er maar even vanuit dat je in jouw schitterende groene hof al orde op zaken hebt gesteld. Daar hoor of lees je ons dan ook niet over.

Maar hoe zit het met een aangename en veilige omgeving om heerlijk in de zon te kunnen zitten? Natuurlijk kun je daarvoor een tafel met parasol aanschaffen. Maar die zul je steeds moeten verplaatsen naargelang ons helder brandende hemellichaam dat ook doet. Daar moet toch een veel handiger oplossing voor zijn?

Nou, die is er ook. Je hoeft alleen maar een overkapping op je terras te installeren! Hiermee ben je veilig tegen de elementen. Zon én regen. En zelfs wind, afhankelijk van de variant die je kiest.

We hebben hieronder de eigenschappen van enkele verschillende soorten voor je uiteen gezet, zodat je degelijk geïnformeerd een keuze kunt maken.

Glazen overkapping

Het leuke aan een glazen overkapping is dat je slecht weer al van heinde en verre aan ziet komen. Pakken donkere wolken zich samen? Mooi! Dan weet jij dat je even iets warmers aan moet trekken, om vervolgens weer lekker plaats te nemen op je luie stoel. De regen krijgt jou immers niet zomaar van je plek af! Zonneschijn immers ook niet.

Want onderschat niet het effect van felle stralen die op jouw glazen overkapping vallen. Je krijgt dan een soort broeikaseffect. Maar dat ligt er natuurlijk wel aan aan welke kant van je huis deze constructie is opgebouwd. Mocht je er toch flink wat zon op krijgen, dan kun je er altijd voor kiezen om een bovenkant van diffuus materiaal aan te schaffen. Zo ben je eenvoudig op alle omstandigheden voorbereid. Helemaal wanneer je ook nog eens voor panelen rondom kiest, zodat je een aangename tuinkamer realiseert!

Aluminium overkapping

We nemen ons zomaar voor dat je wilt dat een overkapping van betrouwbaar materiaal is gemaakt. Hoe we daar zo bij komen? Oh, joh, nattevingerwerk.

Hoe het ook zij, we kunnen je een afdak van aluminium erg aanbevelen. Het is dan licht, maar wel erg stevig. Daar komt nog bij dat je overkappingen van dit materiaal heel eenvoudig kunt voorzien van verwarming en verlichting die je aan de buitenkant ervan monteert. Zo ontbreekt het je aan niets!

Houten overkapping

Veel mensen zijn zo trots op hun tuin, dat ze met iedere aanpassing het liefste zo dicht bij de natuur willen blijven. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een schutting, tuinhuis of vlonder, gemaakt van hout of steen. Hoe kun je ze dat nou kwalijk nemen? Ook een terrasoverkapping kan natuurlijk uit hout bestaan. Kies dan wel voor een duurzame soort, zodat je weet dat die probleemloos buiten kan blijven, ongeacht de weersomstandigheden. Zo ben je bovendien zeker dat je nog jarenlang van je aankoop kunt genieten!