Kleding voor jongeren

Kleding is een belangrijk onderdeel van iemand zijn of haar identiteit. Het is een manier om je te uiten wat direct invloed heeft op een eerste indruk van een ander op jou.

Vroeger haalden jongeren hun ideeën voor kleding en stijl uit hun directe omgeving. Familie en vrienden bepaalden het beeld van een persoon. Daar zijn natuurlijk verschillende media een rol in gaan spelen. Magazines vormen een belangrijke rol in de modewereld. Sommige magazines zijn overgegaan op een online variant, maar zijn niet minder toonaangevend geworden.

Ook televisie heeft een grote invloed op de denkbeelden over mode. Veel mensen willen zijn zoals mensen op televisie. Een persoonlijkheid nabootsen is niet te doen, maar de kledingstijl overnemen is wel een mogelijkheid. Zo wanen mensen zich in het leven van hun idool.

In de afgelopen jaren kijken de jongeren steeds minder televisie en brengen ze meer tijd online door. De stijl wordt bepaald door wat ze zien op YouTube, Facebook, Instagram en TikTok. Er ontstaan meer niches en subculturen. Zo zijn er hele online gemeenschappen binnen idolen en stijlen ontstaan die bij het brede publiek compleet onbekend zijn

Sportieve kleding

Een kenmerkende stijl van kleding voor jongeren ten opzichte van ouderen is sportieve kleding. Voorbeelden van sportieve kledingmerken zijn CP Company en Stone Island. Deze kledingstijlen zijn niet verkrijgbaar bij een H&M, maar zal je vinden in de iets luxere kledingwinkels. Zoals de jeugd momenteel veel online doet, wordt er ook veel online gekocht.

Waar koop je zoiets?

Er zijn meerdere Nederlandse webshops die merken als Stone Island en CP Company aanbieden. Een breed aanbod van dergelijke merken is er te vinden, van jeans tot een warme jas. Het fijne van het bestellen bij een Nederlandse webshop is dat ze gebonden zijn aan Nederlandse wetgeving. Je wordt als consument goed beschermd. Daarnaast kan je gewoon in je eigen taal met de mensen achter de webshop communiceren. Dat is erg prettig indien er iets niet naar wens verloopt en je contact opneemt om het op te lossen.

Ben je benieuwd naar de sportieve kleding van de genoemde merken? Ga dan via de links naar één van de officiële verkooppunten in Nederland. Je kan natuurlijk ook gewoon middels een zoekmachine naar keuze zoeken naar verschillende aanbieders van de merkkleding. Het voordeel van het kijken bij meerdere aanbieders is dat je de prijs kan vergelijken. Kijk ook goed naar de voorwaarden van de verschillende webshops om niet voor verrassingen te komen staan. Zo betaalt u bij de ene webshop wel voor bezorging, maar krijgt u misschien ook wel veel meer service bij de aankoop.