Tweedehands auto nodig? Lees deze tips

Je kunt veel geld besparen door een auto te kopen waar de kop vanaf is. Een tweedehandsauto doet vaak niet af aan een nieuwe auto. Het enige nadeel is dat je de auto niet helemaal kan samenstellen zoals jij dat wilt. Echter zit er altijd wel een auto tussen die in de buurt komt, soms moet je alleen wat beter zoeken. Middels deze blog willen we je graag wat tips geven bij het aanschaffen van een ‘’nieuwe’’ tweedehands auto.

Tip 1: de kilometerstand

Een wat oudere auto kopen met wat meer kilometers op de teller kan soms voordelig zijn. Auto’s zijn gemaakt om te rijden, veel mensen schrikken echter vaak van hoge kilometerstanden terwijl dit niet altijd nodig is. Een auto kan, mits deze goed onderhouden is, beter veel hebben gereden dan te weinig. Wanneer een auto te weinig gereden heeft kan dit nadelig zijn voor de staat waarin de auto verkeerd. In de ideale situatie koop je een auto die kilometers gemaakt heeft en goed is onderhouden. 

Tip 2: Importeren 

In landen als Duitsland en België geldt andere wetgeving rondom de belasting in en om een auto. Dat betekent dat de auto’s in deze landen soms wel duizenden euro’s goedkoper zijn. Auto’s importeren kost natuurlijk geld, maar vaak blijft het importeren van auto alsnog voordeliger. Mits je dit natuurlijk op de goede manier doet. Er zijn allerlei bedrijven zoals www.automotiveimport.nl die je kunnen helpen bij het importeren van een auto.

Tip 3: Ga door met zoeken 

Ga door met zoeken totdat je de juiste auto hebt gevonden. Jouw perfecte auto zit er echt wel tussen, maar soms moet je iets verder zoeken dan de eerste drie zoekresultaten op Marktplaats. Raadpleeg meerdere bronnen en ga vervolgens proefrijden.