Private lease een elektrische auto

Het kopen van een nieuwe elektrische auto is niet voor ieder budget weggelegd. Elektrische auto’s zijn vanwege de technische elektromotor een stuk duurder dan een auto die rijdt op een fossiele brandstof zoals benzine en diesel.  Dit is ook gelijk de enige reden om niet elektrisch te gaan rijden en dankzij elektrischeautolease.nlis zelfs deze reden ongegrond geworden.

De voordelen van het rijden in een elektrische auto

Dankzij de vele voordelen die het elektrisch rijden met zich meebrengt, is het leasen van zo’n auto ook snel in opkomst. Je betaald daarbij geen dure aanschafprijs om een gloednieuwe auto te kunnen rijden, maar je profiteert wel van alle andere voordelen. Elektrisch rijden is namelijk duurzaam maar ook vele malen goedkoper in gebruik ten opzichte van het rijden in een auto op benzine of diesel. Daarbij is het feit dat leasen alleen voor zakelijke klanten verleden tijd is. Private lease is een zeer vaak gekozen constructie als het gaat om elektrische auto’s.

Private lease is populair

Bij het private leasen van een elektrische auto betaal je enkel voor het opladen van de auto. Alle overige kosten zijn voor rekening van de leasemaatschappij. Deze worden gebundeld in een voordelig maandbedrag. Je hebt naast het vastgestelde maandbedrag en het opladen van de auto dus geen extra kosten voor je auto en je hoeft ook niet bang te zijn dat je onvoorziene kosten voorgeschoteld krijgt want mocht je auto kapot gaan dan betaalt de leasemaatschappij de reparatiekosten en krijg jij direct vervangend vervoer. Het private leasen van een elektrische auto is daarmee de meest voordelige maar ook meest zorgeloze manier van autorijden.

Hoe hoog is het maandbedrag dat je moet betalen bij private lease?

De hoogte van je maandbedrag bij private lease is afhankelijk van meerdere factoren. De eerste factor is de auto die je kiest. Hoe hoger de nieuwwaarde van je gekozen elektrische auto, hoe hoger je maandbedrag. De volgende factor is de looptijd van je leasecontract. Als je een auto voor twee jaar wilt leasen om vervolgens weer een nieuw leasecontract aan te gaan en weer een nieuwe auto te krijgen, dan is je maandbedrag hoger dan wanneer je besluit om vijf jaar in de gekozen elektrische lease auto te blijven rijden. Ook het aantal kilometers die je verwacht te gaan rijden met je nieuwe elektrische auto spelen een rol bij het bepalen van het maandbedrag. Hoe meer kilometers, hoe hoger je maandbedrag. Toch is het niet verstandig om een te laag aantal kilometers te registreren bij het afsluiten van een leasecontract. Wanneer je meer kilometers rijdt dan je hebt afgesproken, dan betaal je deze namelijk bij als extra kosten.

Wil jij op de meest voordelige manier een elektrische auto rijden?

Kies dan voor een kleine goedkope elektrische auto, blijf hier een jaar of vijf in rijden en zorg dat je het aantal kilometers die je verwacht te gaan rijden met jouw nieuwe bolide goed inschat. Sluit daarbij het leasecontract af via elektrischeautolease.nl en je weet zeker dat je de goedkoopste aanbieder te pakken hebt!