3 tips voor als afvallen niet lukt

Lukt afvallen niet? Maak je geen zorgen, je bent niet de eerste en niet de laatste. Velen ervaren dit probleem, wat natuurlijk zeer vervelend is. Je wilt afvallen, maar weet niet hoe. Daarom geven we je in deze blog 3 tips die men niet altijd weet of niet altijd gegeven worden, wanneer het gaat om afvallen. 

Tips om af te vallen

Gewichtsverlies kent meerdere factoren. Dit zijn onder andere sport, lifestyle en voeding. Dat is waarom we in deze blog voor alle drie factoren een tip geven. Zie hieronder onze tips:

  1. Probeer een (andere) sport
  2. Calorieën bijhouden is belangrijk
  3. Vaker sportvoeding consumeren

We verwachten dat met behulp van deze tips afvallen een stuk makkelijker gaat! We lichten de tips hieronder toe.

1. Probeer een (andere) sport

Sporten is heel belangrijk voor onze gezondheid, en helpt ook goed bij het afvallen. Misschien beweeg je al regelmatig, maar er zit ook een verschil tussen intensiteit en lengte. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je sport op de loopband. Velen lopen hierbij en hanteren geen hoog tempo. Houdt hier dus rekening mee als je aan het afvallen ben. Als je denkt dat je nog stappen kunt maken in beweging, probeer dan eens een nieuwe sport. Voetballen, tennis, hardlopen: het kan allemaal! Als je liever in de sportschool zit, is een alternatief groepslessen of de loopband of crosstrainer met hoge intensiteit gebruiken.

2. Calorieën bijhouden is belangrijk

Het lijkt misschien iets dat veel moeite kost, maar het helpt echt om je aantal calorieën bij te houden. Er zijn apps die berekenen hoeveel calorieën je dagelijks nodig hebt om af te vallen. Ook zijn er apps en websites waar je precies kunt bijhouden wat je gegeten hebt, inclusief de hoeveelheid calorieën en macronutriënten (vaak heeft de app of website deze informatie al, anders moet je het zelf toevoegen). Op deze manier blijf je bezig met wat je eet en houd je jezelf gemotiveerd.

3. Vaker sportvoeding consumeren 

Aangezien sportvoeding gezonde voeding is dat je ondersteunt bij het sporten, wordt het ook aangeraden te eten wanneer je afvalt. Enerzijds is dit gezonde voeding met bijvoorbeeld veel eiwitten, anderzijds zijn dit supplementen zoals whey eiwitshakes. Gewicht verliezen zal zeker eenvoudiger gaan als je ongezonde voeding met sportvoeding vervangt!

Conclusie

Bovenstaande voordelen helpen je bij het afvallen. Houd er echter rekening mee dat afvallen een lang proces kan zijn. Soms bereik je een plateau (of lijkt het daarop), waarbij je moet doorzetten om de plateau te doorbreken. De tips in deze blog helpen daarbij. Daarnaast is het in het algemeen van belang dat je gemotiveerd blijft.