‘s Lands jongste stad | Almere

restaurant almere

Misschien kom je er heel vaak of heeft een introductie veel te lang op zich laten wachten. Maar voor een bezoekje aan Almere heb je eigenlijk nooit een excuus nodig.

Daarvoor is er gewoonweg te veel te doen, zien en beleven. Het grappige aan Almere is dat je iets heel anders op je bord krijgt wanneer je sfeer gaat proeven, in vergelijking met de meeste andere steden. Hier is namelijk vaak nog genoeg authentieke architectuur te bewonderen. Maar daarvoor kun je in Almere niet verder teruggaan dan de jaren 70 van de vorige eeuw! Desondanks heeft de stad een behoorlijke aantrekkingskracht. Anders woonden er uiteraard ook niet zo veel mensen. Maar behalve wonen, waarvoor ga je nog meer naar Almere? Nou, voor een gezellig dagje uit, door bijvoorbeeld te gaan…

Shoppen

Wonen, werk en dichtbij Amsterdam zitten zijn redenen om in Almere te gaan wonen. Binnen een half uurtje ben je namelijk in de hoofdstad! Scholen en universiteiten zijn er ook bij de vleet, wat de stad extra aantrekkelijk maakt voor studenten. Daarnaast zijn er ook veel bedrijven gevestigd, maar werk hadden we al genoemd. Dus mocht je nog een baan zoeken, dan is er in de buurt van Almere vast ook wel wat te vinden in jouw branche. En is het niet heerlijk dat alles wat je nodig hebt direct in de buurt is?

Zoals een winkelcentrum, bijvoorbeeld. Ontbreekt dit, dan zou het predicaat ‘stad’ volgens velen niet van toepassing zijn. Kunnen we eigenlijk best inkomen. Maar voor platen, kleding, schoenen, parfums of cadeautjes kun je uiteraard ook in het centrum van Almere terecht. Uiteraard kom je er ook voor andere specifieke doelen op winkelgebied volledig aan je trekken.

City Walk

Een hele stad leren kennen in één dag? Da’s nogal een opgave. Maar zolang de stad bevalt, hoeft dat ook helemaal niet. Je kunt ook nog een keer terugkomen en een ander deel ervan verkennen. En bovendien is het wel zo fijn om te weten waar je naar moet zoeken en het gebied af te bakenen.

Dat is geen moeilijke opgave wanneer je deelneemt aan een City Walk! Onder begeleiding van een ervaren gids word je langs de meest bijzondere plekken van Almere gebracht. Zo weet je zeker dat je niks over zult slaan van wat Almere te bieden heeft wanneer het op verbluffende architectuur aankomt. Kies één van de vijf routes uit en bewaar de rest voor een volgend bezoek.

Culinaire hoogstandjes

Natuurlijk zijn er ook nog genoeg unieke evenementen die op een speciale datum plaatsvinden waar je onderdeel van uit kunt maken. Maar hoe het ook zij, na zo’n actieve dag wil je wel even de inwendige mens verwennen. Dat betekent een bezoekje brengen aan een gezellig restaurant in Almere voor je weer op huis aan gaat! Ben jij iemand die de stoute schoenen aantrekt en zomaar ergens naar binnen loopt of wil je liever eerst weten waar je aan toe bent? Want dan kun je natuurlijk online de ervaringen opzoeken van de tentjes die jou interesseren. Menu’s en prijzen op die manier vergelijken is ook wel handig. Zo verzeker je jezelf van een perfect einde van een heerlijke dag!