De keuken van …

keuken

Elk land heeft zo haar eigen specialiteiten en sommige landen staan bekend om hun keukens en lekkernijen. Wij nemen deze graag met je door, zodat jij tijdens jouw vakantie deze lekkernij niet misloopt. En als je dit jaar thuis blijft of naar een vakantiepark in Nederland gaat, kun je het vakantiegevoel wellicht in huis halen door zelf te gaan kokkerellen!

España

Spanje staat bekend om veel lekkere gerechten. Zo geniet je tijdens je vakantie van alle verschillende tapas en natuurlijk een glaasje Sangria, maar je kunt er ook Paella eten! En dat is een echte aanrader. Het is een recept wat ontstaan is in Valencia maar zich tegenwoordig over heel Spanje heeft verspreid. Iedereen is er gek op! Paella is een gerecht gebaseerd op rijst, saffraan en groentes. Zelf kun je dan nog kiezen of je dit met zeevruchten wenst of met kip. En voor de vegetariërs onder ons is het ook heerlijk zonder!

Duitsland

Het zal misschien niet als eerste bij je opkomen maar ook onze naaste buurlanden hebben diverse specialiteiten. Zo is de Duitse bevolking verknocht aan schnitzels en niet vergeten; bier! Je hebt dan ook in Duitsland een officiële feestdag voor bier drinken, het Oktoberfest!

België

Misschien wel een van de lekkerste dingen, en misschien niet altijd in de keuken gemaakt, maar zeker wel een specialiteit, de Belgische wafels! Hier kun je van van genieten met heerlijke toppings en bijvoorbeeld ijs! Onze favoriet is toch wel met een chocosaus, banaan, slagroom en wat nootjes. Oef, ik krijg al trek bij het schrijven! Je kunt deze wafels op verschillende plekken eten in België. Zo zijn ze verkrijgbaar in restaurants op de dessertkaart, maar ook bij take-away kraampjes in het centrum.

Italië

Italië staat bekend om haar pizza’s y pasta’s! Er is bijna niemand die pasta of pizza niet kent denk ik, maar de Italiaanse pizza’s zijn wel wat anders dan die Dr. Oetker die we thuis wel eens eten! Het diner in Italië wordt vaak genuttigd met een lekker glas wijn, dat is op zich niet anders dan bij ons. Als we kijken naar het bakje koffie na het diner dan doen we dit in Italië helemaal anders. Waar wij soms lekker een latte nemen bij het dessert is dit in Italië niet iets wat bespreekbaar is. Zij drinken alleen een sterke espresso!

Zwitserland

Een gerecht wat je niet snel te binnen schiet en waar je echt van moet houden is de kaasfondue. Deze gezellige maaltijd bestaat uit witte wijn en gesmolten kaas en je kunt dit met allerlei lekkernijen eten. Zo kun je bijvoorbeeld een stukje stokbrood door de kaas halen met een fonduestokje en de hele avond verschillende kaashapjes bereiden! Heb jij al eens gefonduud?

Wij zijn benieuwd wat jouw favoriete internationale keuken is!