Spannende ontwikkelingen in de mannenmode

herenmode

De herenmode is nog altijd groeiend. De stille revolutie in de modewereld zet gestaag door: in 2019 was de omzet in de herenmode-industrie groter dan die voor vrouwenmode. Opvallend is vooral dat het beeld van herenmode snel aan allerlei veranderingen onderhevig is. Waar het decennia lang goed genoeg was om een net pak en een paar goede schoenen aan te doen, worden er in de huidige herenfashion constant vernieuwende ideeën geopperd op de catwalks.

Daarom is het in voor modebewuste mannen ook steeds belangrijker om trends te volgen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Hier kijken we naar enkele van de meest verrassende trends van 2021.

Begin 2016 relaxed

Broeken worden al jaren wijder. Die trend zet zich door in 2021: wijdere broeken zijn weer echt in. Goed nieuws dus voor mannen die houden van comfortabele, wijde broeken en shirts. De pyjamapakken en overalls zijn ook veer volop aanwezig op de catwalks. Die worden gecombineerd met overhemden die geïnspireerd zijn op de jaren ’50. Dit voorjaar kun je dus voornamelijk rustige en neutrale kleuren verwachten. Weinig prints, en veel pastel en grijstinten dus. Heel relaxed voor de ogen.

Aanbevolen: https://www.hemdvoorhem.nl/tommy-hilfiger-boxershorts 

Matching modellen

Nu de herenmode aan een opmars bezig is, storten veel ontwerpers zich op het matchen van mannen- en vrouwenoutfits. Het combineren van modelooks voor heren en dames is dan ook een enorme trend. Het idee van echt ‘matchende’ outfits komt uit Azië, waar koppels en vrienden bewust kiezen om hun kleding op elkaar af te stemmen. De Westerse modewereld haakt nu in op dat idee met een spannende modetrend die mannenkleding en vrouwenkleding ziet als één geheel. De ‘twin look’ is een sympathieke ontwikkeling op modegebied en helemaal hip in de modeshows van 2021.

De mannenrok

Misschien wel de meest spannende ontwikkeling op het gebied van de herenmode. Ja, u leest het goed: de mannenrok is dan eindelijk hier. Geïnspireerd op Schotse kilts is de mannenrok een idee dat al jaren aan de rand van de modescene wacht op een doorbraak. In de jaren ’70 en ’80 werd het idee meerdere malen geïntroduceerd. De mannenrok is vooral bekend geworden door popidolen Mick Jagger en David Bowie, die tijdens optredens en op albumcovers in een mannenjurk te bewonderen waren, maar sloeg uiteindelijk niet aan.

Favoriet: https://www.hemdvoorhem.nl/calvin-klein-ondergoed 

In 2020 lijkt het dit keer toch echt te gaan gebeuren. In de bejubelde lenteshow van Gucci stond de mannenrok in ieder geval al centraal.