Een perfect ontbijtje op bed, dat maak je zo

Wil je een overheerlijk ontbijtje op bed maken voor je geliefde, of voor je zelf een keer flink uitpakken? Een perfect ontbijtje is natuurlijk voor iedereen anders. De één houdt meer van yoghurt met fruit, waar de ander houdt van croissantjes en eitjes. Hieronder geef ik je wat inspiratie zodat jij zelf het perfecte ontbijtje op bed kunt maken.  

Broodjes met beleg

Afbakbroodjes, verse croissantjes of gewoon casinobrood, brood is de basis van je ontbijtje. Leg een aantal verschillende broodjes op een bord en leg hier het gewenste beleg bij. Qua beleg kun je denken aan zoet beleg, kaas en vleeswaren, maar natuurlijk ook aan een eitje. Het eitje kun je koken, bakken of je kunt er scrambled egg van maken. Vergeet niet bestek bij te voegen, anders wordt het helemaal een smeerboel.   

Yoghurt met fruit

Plaats naast de broodjes een schaaltje op het dienblad, dat je vult met wat yoghurt. Je kunt de yoghurt extra lekker maken door er wat fruit en noten aan toe te voegen. Zo ziet het er ook nog eens heel leuk uit. Een tip is om rood fruit te combineren met walnoten en macadamianoten. De rode kleur staat voor de liefde en dat is in dit geval wel gepast. 

Pannenkoekjes

Wil je helemaal uitpakken? Leg dan iets minder broodjes neer en maak daarnaast wat pannenkoekjes. Je kunt ook de broodjes helemaal vervangen door pannenkoeken, maar dan moet je zeker weten dat je geliefde ook zin heeft in pannenkoeken. Als je pannenkoeken gaat bakken, kun je er voor kiezen om gewoon grote pannenkoeken te bakken, maar je kunt ook american pancakes maken. Deze zijn wat kleiner en daardoor beter als bijgerecht. Stapel een aantal van deze pannenkoekjes op elkaar en strooi hier wat poedersuiker overheen. Wil je het ontbijtje helemaal in het teken van liefde zetten? Voeg dan wat rode kleurstof toe aan het pannenkoekenbeslag. Hierdoor krijg je rode pannenkoekjes. 

Drinken

Nu je het eten hebt voorbereid, is het tijd voor het drinken. Is je geliefde gek op koffie, plaats dan zeker een lekker kopje koffie op het dienblad. Houdt hij of zij meer van thee? Dan wordt het thee. Zet hiernaast ook een glaasje (versgeperste) sinaasappelsap of water op het dienblad voor de afwisseling.

Wil je nog meer indruk op je partner maken? Zet dan een klein vaasje met een bloemetje op het dienblad. En vergeet natuurlijk ook niet om voor jezelf ook wat op het blad te leggen. Samen ontbijten is immers een stuk gezelliger dan alleen.