Zelf een high tea organiseren? 5 tips!

Aan het zoeken naar inspiratie voor het organiseren van een high tea? Of heb je tips nodig? In onderstaande blog geven wij 5 tips voor het organiseren van een high tea. Met deze handige tips kan iedereen een gezellige high tea organiseren.

Wat is een high tea?

In Nederland wordt een high tea vaak in de middag georganiseerd. Tijdens de high tea wordt er genoten van heerlijke kopjes thee en meerdere kleine zoete en/of hartige lekkernijen. Welke hapjes er geserveerd worden is afhankelijk van je wensen of de locatie waar de high tea is. De overheerlijke hapjes liggen op etagères en alleen dat ziet er al geweldig uit. Bij zoete hapjes moet je denken aan scones, koekjes, taartjes en brownies. Terwijl hartige hapjes als sandwiches en quiches niet mogen ontbreken. Het belangrijkste bij een high tea is dat de hapjes klein zijn.

1. Maak een planning

Om een high tea te organiseren is het belangrijk om georganiseerd te werk te gaan. Bedenkt daarom hoeveel mensen er komen en hoeveel hapjes je wilt serveren. Vind je het leuk om veel kleine hapjes te maken? Of minder hapjes waarvan je er meer maakt? Meestal wordt er bij een high tea 8 á 12 verschillende hapjes geserveerd. Hou rekening met 1 of 2 hapjes per persoon.

2. Versiering

Een high tea draait natuurlijk naast de thee en hapjes ook om gezelligheid. Er zijn verschillende gelegenheden te bedenken waarom een high tea georganiseerd wordt. Denk bijvoorbeeld bij een babyshower, verjaardag of vrijgezellenfeest. Organiseer je de high tea om een bepaalde gelegenheid te vieren? Zorg dan voor passende versiering. Ook kan je de hapjes aanpassen naar de gelegenheid.

3. Bedenk welke hapjes

Nu je bepaald hebt hoeveel hapjes je wilt gaan maken is de volgende stap het bedenken van welke hapjes je wilt serveren. Wij adviseren om de verhouding hartig en zoet gelijk te houden. Ben je van plan om 12 verschillende hapjes te gaan maken? Kies dan voor 6 zoete en 6 hartige hapjes. Natuurlijk kan deze verdeling ook anders liggen als je een bepaalde voorkeur hebt.

4. High tea serveren

De hapjes van een high tea worden geserveerd op een etagère, maar hoe ga je de rest van de high tea reserveren? Zet je de thee en hapjes op een tafel waaraan alle gasten zitten of maak je er een soort buffet van? Afhankelijk van de ruimte die je hebt kan je een van deze twee opties kiezen.

5. Oja.. thee!

Bij een high tea hoort natuurlijk thee, maar welke smaken kies je? Er zijn ontzettend veel smaken thee verkrijgbaar, waardoor er altijd wel speciale smaken te vinden zijn die perfect passen bij de hapjes. Wij adviseren om een stuk of 5 theesmaken te serveren.