Gezond eten met een klein budget? 7 tips!

Voor veel mensen blijkt het lastig om te kiezen voor gezonde voeding. Tijdens het doen van boodschappen wordt je al snel verleid door lekkernijen die niet zo gezond zijn. Ook is gezond eten vaak duurder dan ongezonde opties. Om toch gezond te eten met een klein budget geven wij in onderstaande blog 7 tips!

1. Groenten

Groenten zijn over het algemeen redelijk betaalbaar en ook nog eens ontzettend gezond. Kiezen voor twee verschillende soorten groenten als basis van je gericht is dan ook een goede manier om met een klein budget gezonde voeding op tafel te zetten. Voor de beste en goedkoopste groente en fruit ben je bij Lidl aan het juiste adres. Via deze link profiteer je ook nog van korting, waardoor je helemaal goedkoop uit bent.

2. Kijk wat je al in huis hebt

De voorraadkast is vaak een plek waar meestal meer voedsel bewaard wordt als dat we eigenlijk dachten. Daarom is het slim om regelmatig even de voorraadkast te checken voordat je boodschappen gaat doen. Gebruik dingen die je al in huis hebt om te besparen op je boodschappen kosten.

3. Eet minder vlees en vis

Over het algemeen is vlees en vis relatief duur. Regelmatig iets minderen door te kiezen voor eieren of peulvruchten is dan ook een budget keuze. Ben je gek op vlees en vis? Dan adviseren we om te profiteren van aanbiedingen. Eventueel kan je meerdere verpakkingen meenemen als vlees of vis in de aanbieding is, want dit kan je prima in de vriezer bewaren.

4. Maak een boodschappenlijstje

Voordat je naar de supermarkt gaat of boodschappen gaat bestellen is het slim om een boodschappenlijstje te maken. Dit kan je het beste meteen voor de hele week doen. Dit geeft je inzicht in de kosten én zorgt ervoor dat je restjes opnieuw kunt inplannen.

Een extra tips om te besparen op boodschappen: ga nooit met honger naar de supermarkt, want dan is de kans groot dat je veel meer koopt dan dat je daadwerkelijk nodig hebt. 

5. Gebruik de vriezer

Het kopen van producten in de aanbieding om vervolgens te bewaren in de vriezer is een slimme manier om op de boodschappen kosten te besparen. Ook is het gebruiken van de vriezer om restjes te bewaren erg handig. Zo voorkom je voedselverspilling. En ben je te druk om te koken? Dan heb je altijd nog een recept in de vriezer. Het invriezen van recepten is ideaal en helpt om gezonde voeding binnen te krijgen!