De perfecte keuken

Wat de perfecte keuken is, zal voor iedereen anders zijn. Kwestie van smaak ook. Zeker is wel dat de rol van de keuken steeds belangrijker geworden is in de loop der jaren. Dat heeft ook consequenties voor de inrichting van de perfecte keuken. We vertellen je er hier meer over. 

Einde aan tijdperk van de keramische tegels

Een grote schok voor de liefhebbers van tegeltjes aan de wanden in de keuken. En toegegeven, de tegels hebben ruim een eeuw hun werk meer dan goed gedaan. Ze waren perfect tegen spatten in de keuken. Het kan tegenwoordig echter een stuk smaakvoller en fraaier. De kunststof achterwand keuken is wat de tegeltjes een eeuw waren. Verschil is dat een kunststof achterwand in de keuken voor veel meer uitstraling zorgt. Bovendien biedt de moderne achterwand ook beschermende eigenschappen als de keramische tegels op het gebied van vochtbestendigheid en vetbestendigheid. Ook is deze achterwand hittebestendig en gemakkelijk schoon te houden. Je kunt met de wand extra diepte creëren en ook de verlichting komt vaak veel beter uit met een dergelijke achterwand.

Bij de perfecte keuken hoort een vaatwasser van een topmerk

Bij de perfecte keuken hoort natuurlijk ook een vaatwasser. En als je dan toch voor de perfecte keuken gaat, dan kies je voor een machine van een van de beste vaatwasser merken. Wat die merken zijn? Dat blijken in de praktijk toch die van de grote merken als bijvoorbeeld Bosch en Siemens, maar zeker ook die van Miele. Ook AEG hoort bij de beste merken. Het mooie is dat de vaatwassers tegenwoordig ook erg zuinig in gebruik zijn. Dat vaatwassers duur in verbruik zijn is dan ook ver bezijden de waarheid. 

De deksels op de pannen houden

Een perfecte keuken met een fraaie achterwand van kunststof en een vaatwasser van een topmerk. Toegegeven, dat kost geld. Door je echter toe te leggen op budget koken, heb jij de keuken zo weer terugverdiend. Budget koken heeft twee aspecten. De eerste is de meest bekend en betreft de uitdaging om voor zo weinig mogelijk geld een volwaardige maaltijd op tafel te krijgen. Budget koken kan ook doelen op koken met zo weinig mogelijk energie. En dat kan al snel. Als je de deksels tijdens het koken op de pannen houdt bijvoorbeeld, dan bespaar je al op het energieverbruik. Ook zo kun je de investeringen die je voor de perfecte keuken doet al enigszins terugverdienen.