Tips van experts voor het maken van de juiste wijnkeuzes

Wat zou je graag willen weten over wijn? Misschien ben je een beginnende verzamelaar, of misschien ben je in een situatie beland waarin je met wijn wilt koken. Wat het geval ook is, het is tijd om meer te leren. Blijf lezen om meer te weten te komen over wijn en de toepassingen ervan.

Zoek een goede wijn door beoordelingen te vergelijken. Wijnen die zelfs de meest bescheiden aanhang hebben, moeten beoordeeld worden. Je kunt wijnen gemakkelijk op rating online vinden en meestal ook in slijterijen. Hoe hoger de rating, hoe beter de wijn moet zijn, zowel in kwaliteit als in smaak.

Maak bij het kopen van wijn niet de fout te geloven dat een wijn duur moet zijn om lekker te zijn. Er zijn veel wijnen die lekker smaken en redelijk geprijsd zijn. Als je niet zeker weet of je een bepaalde wijnsoort lekker vindt, is het een goed idee om een goedkope fles te proberen.

Wijn gaat uitermate goed samen met pastagerechten. Om de perfecte wijn te kiezen onthoud je dat rode wijnen het best werken bij zware sauzen zoals tomatensaus. Combineer witte wijnen met witte sauzen en salades. Bij pesto’s met basilicum en andere vleesloze gerechten kun je beter kiezen voor een bijpassende wijn zoals een rosé.

Raak niet in paniek als wijn vlekken maakt op een hemd; grijp naar de Windex. Windex zal je hemd beter van de vlek ontdoen dan de traditionele zeep en water methode. Zorg ervoor dat je dit zo snel mogelijk gebruikt, want wachten maakt het alleen maar moeilijker om de vlekken weg te krijgen.

Als je een wijnnieuweling bent en je zoekt een wijn om te proberen, waarom ga je dan niet naar een wijnproeverij? Op deze evenementen kun je veel verschillende wijnen proeven tot je er een vindt die het beste bij je smaak past. Ook kun je, als je er een vindt die je bevalt, meestal tegelijk een fles kopen.

Maaltijd

Om de beste wijn bij een maaltijd te kiezen moet je weten welke soort wijn bij de verschillende soorten vlees past. Een maaltijdbox maakt het ook veel makkelijker en eet je vanzelf gezond en gevarieerd.

Een van de gemakkelijkste manieren om te onthouden welke wijn je moet kiezen is door de kleur wijn te laten passen bij de kleur van het vlees. Bijvoorbeeld, de meeste rode wijnen passen mooi bij rood vlees zoals rundvlees; terwijl witte wijnen goed werken bij wit vlees zoals vis of kip. Er zit altijd een uitstekende mix van vlees en vis bij hellofresh.

Drink minder vaak wijn tijdens je week als je hoofdpijn krijgt na het drinken ervan bij het eten. Wijnen bevatten sulfieten, en dit kan de oorzaak zijn van deze hoofdpijn. Je moet gewoon altijd matig drinken.

Overgebleven wijn is heerlijk om mee te koken. Als je tot de bodem van de fles bent gekomen, gooi hem dan niet weg. In plaats daarvan sluit je de fles weer af en bewaar je hem voor je volgende maaltijd. Je kunt de wijn gebruiken om een saus voor pasta te maken, vlees op smaak te brengen of aan je speciale stoofpotrecept toe te voegen.

Heb een basisidee van wat voor soort wijn je lekker vindt. Zelfs als je niet zeker weet aan welk merk, wijnhuis of streek je de voorkeur geeft, is het vrij eenvoudig om te bepalen of je een blush, rood of wit verkiest. Door alleen al dit basisgegeven te weten, kun je gemakkelijker bepalen welke wijnen het proberen waard zijn bij je volgende maaltijd.

Als je uit eten gaat, wees dan niet bang om je serveerder te vragen of er een wijnkenner in huis is! De kans is groot dat iemand de perfecte aanbeveling heeft om je maaltijd te completeren. Vertel ze wat je eet en geef ze een algemene prijsklasse, en je zou een mooie fles bij de maaltijd moeten vinden.

Je hebt nu een beter idee over wijn en hoe je er het beste van kunt maken. Je kunt heerlijke gerechten koken met wijn, en je kunt er ook tamelijk lekkere maaltijden mee accentueren. Onthoud al het advies dat je geleerd hebt, zodat je het goed kunt gebruiken.