Zelf bier brouwen anno 2021

Vind je zelf bierbrouwen leuk om te doen? Dat is goed te begrijpen. Door zelf jouw bier te brouwen, kun je immers volledige invloed uitoefenen op de uiteindelijke smaak van het bier.

Zie jij het niet altijd zitten om zelf bier te brouwen? Of heb je er mogelijk niet de tijd voor? Dat is zonde, maar er zijn dan gelukkig nog voldoende andere mogelijkheden. Je kunt namelijk hedendaags uit tal van biertjes kiezen; hieronder vind je enkele van de lekkerste biertjes van dit moment.

Normale bieren

Gaat jouw voorkeur uit naar normale bieren? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een krat van bijvoorbeeld Heineken, Hertog Jan of Amstel. Dergelijke bieren hebben de gekende biersmaak en kennen verder niet al te veel poespas. Bovendien kun je dergelijke kratten bier vaak met korting aanschaffen bij bijvoorbeeld de supermarkt.

Speciale bieren

Ben jij meer een liefhebber van bieren met een unieke smaak? Dan is het aan te raden om eens naar speciale bieren te kijken. Zo kun je bijvoorbeeld voor een triple bier kiezen, een heerlijke Leffe of aanverwante bieren. Met deze speciale bieren kom je eigenlijk voortdurend voor verrassingen te staan. De smaak is namelijk uniek en is niet te vergelijken met de normale bieren. Bovendien heb je de keus uit steeds meer speciale bieren; je kunt hierdoor een perfect vergelijk maken tussen de verschillende varianten.

IPA-bieren

Ook de IPA-bieren zijn in de afgelopen jaren vrij populair geworden. Deze biervariant is uit Engeland over komen waaien en kent veel verschillende varianten. Sommige van deze bieren hebben bijvoorbeeld een flink alcoholpercentage, terwijl dit bij andere IPA-bieren weer een stuk minder is. Het leuke aan IPA-bieren is dat je de keus uit veel verschillende soorten smaken hebt. Door meerdere IPA-bieren uit te proberen, kun je uiteindelijk bepalen naar welke smaak jouw voorkeur uitgaat.

Zelf bierbrouwenBen je toevallig nog op zoek naar een leuk bierbrouw pakket? Dan raden wij je aan om eens bij Brouwpunt.nl een kijkje te nemen. Bestel direct het gewenste bierbrouw pakket en kom in actie. Als je een biertje zelf gebrouwen hebt, smaakt deze eigenlijk nóg lekkerder!