Hoe zet jij je koffie het liefst?

Koffie! Wat nu precies goede koffie is, daar zijn de meningen over verdeeld. Omdat je je kopje zo sterk of juist slap kunt maken als je zelf wilt, en er ook nog eens naar eigen smaak toevoegingen aan kunt doen, hoeft eigenlijk geen enkel kopje koffie hetzelfde te zijn. Dat, en alle verschillende manieren van zetten die we tegenwoordig kennen, zorgt ervoor dat ieder zo zijn eigen voorkeuren heeft ontwikkeld als het om koffie gaat. En die beginnen al direct bij de manier van zetten.

Met losse koffiebonen, voor de volle beleving

Ben je een ‘echte’ koffieliefhebber, dan kan het je waarschijnlijk niet authentiek genoeg zijn. Koffiezetten is voor jou niet iets dat je even snel wilt doen, nee, je gaat voor de volle beleving. Je kiest voor losse koffiebonen, die pas in jouw eigen machine vermalen worden. Een heerlijk geluid, met bovendien als extraatje een heerlijke geur die de ruimte vult. Je machine zorgt ervoor dat je koffie precies op smaak en temperatuur je kopje bereikt, waarna je nog aan de slag kan gaan met toevoegingen als melkschuim. Een kopje koffie zetten mag van jou best even wat tijd kosten; als je er maar een goed resultaat voor terugkrijgt. En daar wil je best wat tijd en moeite in steken. Niet alleen bij het zetten, maar ook tijdens je zoektocht naar de allerlekkerste koffiebonen. Alles voor jouw perfecte kopje koffie!

Met een pad of cup: lekker snel

Is koffie voor jou vooral een drankje dat je snel tot je beschikking wilt hebben als je er behoefte aan hebt? Dan is de kans groot dat je kiest voor koffiepads of cups. Deze blijven razend populair, en niet voor niets. In een handomdraai staat er een kopje koffie klaar onder de machine, en je hebt ook nog eens de mogelijkheid om eens af te wisselen in smaken en sterktes. Houd je van gemak, dan is dit de ideale manier om je koffie te zetten.

Met gemalen koffie, zoals je dat al heel je leven doet

Denk jij bij koffie direct aan het pak Douwe Egberts dat vroeger thuis in de keuken stond? Aan het koffiezetapparaat dat zo gezellig stond te pruttelen en het hele huis met die bekende, fijne geur vulde? Dan is de kans best groot dat je zelf ook nog steeds op deze manier koffie zet. Het is de manier waar zoveel mensen mee zijn opgegroeid; de gemalen koffie in het filter, en het hete water dat hier langzaam zijn weg doorheen vindt. Gezien het grote aantal pakken gemalen koffie dat nog steeds verkocht wordt hebben veel mensen het lekker bij deze vertrouwde manier gehouden en waarom ook niet: het resultaat mag er zijn!