Vijf goede redenen voor een feestje

Eigenlijk zou je helemaal geen reden hoeven te verzinnen voor een feestje. Heb je er zin in, dan is dat al genoeg, toch? Wil je er toch een bijzondere gelegenheid aan hangen, dan is er gelukkig ook keuze in overvloed.

1: Vieren dat het weekend is

Het fijne aan het weekend is dat het iedere week weer terugkomt. Dat betekent iedere week reden voor een feestje! Zelfs als je het leukste werk van de wereld hebt, is het fijn om iedere week twee dagen voor jezelf te hebben, en even niet aan de slag te hoeven. Even je hoofd leeg, even alleen maar doen waar jij zin in hebt. Genoeg reden om vrijdagavond een klein feestje te geven, toch? Dat hoeft niets groots te zijn. Met wat vrienden of vriendinnen proosten is ook al heel feestelijk, en zelfs met alleen je partner op de bank kan met een goede Franse wijn al aanvoelen als een feestje. Sterker nog: zelfs in je eentje kan de start van het weekend heerlijk feestelijk aanvoelen.

2: Hoera, er is iemand jarig

Een verjaardag is natuurlijk ook een prima reden voor een feestje. Hoe groter je familie en je vriendenkring zijn, des te vaker zal je een uitnodiging ontvangen. En ben je zelf jarig, dan is het natuurlijk aan jou om een feestje te organiseren! Bij verjaardagen geldt dat je het lekker aan moet pakken zoals jij dat het liefst wilt, het is jouw feestje. Alleen wat koffie en gebak? Prima! Een feestje met veel drank tot in de late uurtjes? Het is aan jou!

3: Vieren dat je elkaar weer ziet

Heb je iemand een tijdje niet gezien, dan kan het echt een feestje zijn om weer eens af te kunnen spreken. Zeker als je dat op een fijne plek doet, een zonnig terras erbij. Een fruitige rode wijn erbij, en de sfeer zit er direct goed in. Lekker bijpraten, lachen, genieten van elkaars gezelschap; een feestje in het klein, maar wel heel dierbaar.

4: Er is altijd wel een feestdag

In Nederland hebben we niet zo heel veel officiële feestdagen, elf per jaar maar. Maar dan hebben we het alleen over de feestdagen die door de overheid als officiële vrije dag zijn bestempeld. Daarnaast zijn er nog veel meer, die vaak samenhangen met verschillende culturen of geloven, en ben je natuurlijk ook helemaal vrij om je eigen feestdagen te introduceren. Een dag als Valentijnsdag mag dan misschien geen echte feestdag zijn, de liefde is voor menigeen mooi genoeg om er een feestelijke dag van te maken!

5: Vier het leven

Uit bovenstaande lijstje nog steeds geen reden kunnen vinden om een feestje te geven? Geen zorgen. Er is namelijk één goede reden die je iedere dag als excuus mag gebruiken om te feesten: het leven. Zo vanzelfsprekend is dat niet, dus er iets moois en feestelijks van maken, dat valt alleen maar aan te bevelen!