5x waarom overstappen van zorgverzekering verstandig is

zorgverzekering

Maak je de overweging om van zorgverzekeraar te veranderen? Dan heb je daar vast een goede reden voor. Ook wij hebben de beste redenen voor je op rij gezet. Zo haal je alles uit overstappen van zorgverzekering en profiteer je van aanzienlijke voordelen. 

1. Je kunt jaarlijks slechts éénmalig overstappen

Iedereen heeft ieder jaar eenmalig de keuze om bij een zorgverzekeraar te blijven of over te stappen naar een andere verzekeraar. De keuze dien je voor eind december gemaakt te hebben. Waarbij er vanaf 12 november van elke zorgverzekeraar verwacht wordt dat deze de premie en dekking bekend maakt aan consumenten.

2. De maandelijkse premie kan voordeliger

Een stijgende maandpremie is natuurlijk reden om de zorgverzekeringen eens te vergelijken en over te stappen als het voordeliger kan. Het kan zomaar enkele tientjes per maand aan verschil maken. Dat is dan toch 120 euro per jaar, mits de dekking voor de verzekering die je kiest ook past bij je situatie. Want anders ben je deze besparing al snel kwijt wanneer je zorg nodig hebt. Dat zou natuurlijk zonde zijn.

3. Je kent voor collectiviteitskorting kiezen

Een collectiviteitskorting via je werkgever of een vereniging kan ook een reden zijn. Om van je huidige zorgverzekeraar over te stappen naar een nieuwe verzekeraar. Hoewel de korting het afgelopen jaar aanzienlijk versoberd is blijft het toch de moeite waard. Waarbij je tot maar liefst 5 procent voordeel kunt behalen en bij aanvullende verzekeringen zelfs 10 procent.

4. Je hebt behoefte aan een andere dekking

Als je situatie verandert kan dit natuurlijk reden zijn om je dekking en verzekering onder de loep te nemen en te bekijken of het niet beter kan. Het kan bijvoorbeeld met zorg die je in aankomend jaar nodig hebt te maken hebben, een zwangerschap of de keuzevrijheid die je wilt omdat er in de buurt geen gecontracteerde zorgverleners zijn. Het is belangrijk om de beste zorgverzekering voor jouw situatie te vinden.

5. Je bent niet tevreden over de huidige verzekeraar

Niet tevreden zijn met je huidige zorgverzekeraar kan natuurlijk ook een overweging zijn. Je verwacht als het om zorg gaat bijvoorbeeld dat je goed geholpen zal worden. Wanneer je dit gevoel niet hebt of ervaart is dit een reden om verder te kijken. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je geen zorg meer krijgt omdat je bang bent voor teleurstellingen of het gebrek aan vertrouwen.

Kies dus altijd een verzekering waarbij je een goed gevoel hebt, de juiste dekking krijgt waardoor je verzekerd bent van de juiste zorg en je niet teveel premie betaald.