Waar te eten in Groningen: een gids voor de beste restaurants en eetgelegenheden

Deze gids helpt je door de stad te navigeren en je perfecte plek te vinden voor een bevredigende maaltijd.Ga je graag uit eten? Groningen heeft veel te bieden als je eens iets nieuws wilt proberen. Of het nu gaat om oer-Hollandse gerechten, sushi of iets pittigs: Groningen heeft voor elke smaak en elk budget het perfecte restaurant. Ben je op zoek naar een plek met veel sfeer en ambiance, maar wil je niet te veel geld uitgeven, ga dan naar Den Doktersteeg in het oude centrum van Groningen. Het is een geweldige plek voor lunch of diner met vrienden. Er zijn altijd voldoende tafels beschikbaar en ze hebben alles van Marokkaanse tajine tot Griekse moussaka op hun menu.

Beste sushi restaurant in Groningen

Het is de overvloed aan sushi-restaurants die het moeilijk maakt om de beste te vinden. Dus besloten we te onderzoeken welke restaurants de meeste beoordelingen hadden en bekend waren bij de lokale bevolking. Het sushi-restaurant “I love sushi Groningen” kreeg een 4,7 uit 5 op Google en ze hebben meer dan 200 recensies op hun pagina. Op TripAdvisor hebben ze een waardering van 4 uit 5 met meer dan 300 beoordelingen. Ze zijn erg populair bij de lokale bevolking in Groningen omdat ze sushi-borden aanbieden voor € 2,50, wat een betaalbare prijs is voor studenten die momenteel niet werken, maar ook kwaliteitsgerechten hebben voor mensen die op zoek zijn naar duurder eten.

Beste italiaanse restaurant Groningen

Het beste Italiaanse restaurant van Groningen is pizzeria genaamd “Buurman & Buurman”, die al lange tijd bestaat. Dit restaurant heeft een gezellige sfeer en is gespecialiseerd in zelfgemaakte pizza’s die zowel lekker als betaalbaar zijn. Het biedt een breed scala aan gerechten, waaronder pizza’s, pasta’s, risotto’s en salades. Het personeel van Pizza Buurman & Buurman spreekt vloeiend Nederlands en Engels – waardoor het voor toeristen gemakkelijk is om rond te komen zonder de taalbarrière als excuus te gebruiken om het niet uit te proberen. En hoewel de prijzen aan de hoge kant kunnen zijn voor wat als een “pizzaplaats” zou worden beschouwd (pizza’s beginnen bij € 9) liggen ze nog steeds binnen het bereik van je gemiddelde studentenbudget. Uiteten Groningen heeft dus betaalbare pizza’s voor iedereen.

Veganistische restaurants
Een van de meest populaire trends van de afgelopen jaren is veganisme. Veganistische restaurants duiken op in elke uithoek van de wereld. We hebben deze lijst gemaakt om onze lezers te helpen bij het vinden van veganistische restaurants bij hen in de buurt. Veganistische pizza, veganistische donuts, veganistische taco’s, veganistische ramen – er zijn zoveel heerlijke dingen die je misschien niet weet! Van een volledig veganistische hamburgertent in LA tot een restaurant dat alleen plantaardige sushi serveert in NYC, er zijn genoeg geweldige plekken om uit te proberen!