Zo maak je de perfecte latte macchiato

latte macchiato

Het geheim van de perfecte latte macchiato is natuurlijk de heerlijke laag schuim. Die zorgt voor een heerlijke smaakbeleving waar koffie liefhebbers van houden. Laten we er snel meer over vertellen. Want een goede latte macchiato, wie houd daar niet van. Met onderstaande tips evenaar je de latte macchiato van Starbucks. Precies, de echte koffieliefhebbers onder ons absoluut. Van zowel de smaken als beleving!

Wat is een latte macchiato

Een latte macchiato is een koffie die helaas nog wel eens vergelijken wordt met een normale latte. Maar het is eigenlijk helemaal niet hetzelfde. Zo zijn er een aantal grote verschillen die van invloed zijn op de smaak en beleving. Waar bij een latte de melk aan de koffie wordt toegevoegd en de smaken mengen eindig je met een homogene smaak. 

Bij de echte latte macchiato wordt de koffie juist aan de melk toegevoegd. Met als resultaat de bekende lagen en eigentijdse zoete smaak van melk en espresso. 

De juiste afmetingen zijn belangrijk

Voor de beste latte macchiato heb je de juiste afmetingen en verhoudingen nodig. Waarbij je voor de schuimlaag het beste vollere melk kunt gebruiken. Dit komt ten goede van de smaak en van de beleving omdat alles steviger zal worden en er daardoor mooier uit zal zien.

Voor het opschuimen van melk zijn er een aantal manieren. Je kunt een automatische melkopschuimer kiezen. Maar het ook aanpakken met een steelpannetje. Het is goed om de melkschuim even te laten staan zodat deze wat steviger kan worden. Op deze manier blijft het net wat mooier en stevige koffie.

De koffie bij de melk gieten

Wanneer de melkschuim klaar is kan ook de espresso worden bereid. Waarna je deze op een zo gelijkmatige manier bij de melk kunt gieten. Let er echter op dat je niet gaat druppelen. Voeg een klein beetje suiker toe voor een zoetere smaak en je geniet van een heerlijke Latte Macchiato! 

Hier is goed om voor een wat sterkere koffie te kiezen. In de zoete smaak van het melk kan de smaak van gewone filterkoffie wegvallen. En het zou natuurlijk zonde zijn als de smaken tegen elkaar wegvallen. 

Natuurlijk wil je het geheel in een mooi koffieglas schenken. De mooiste koffieglazen vind je hier in deze webshop. Waardoor je ook aan de optische beleving werkt. Zo ben je verzekerd van een heerlijke smaak, geur van koffie en beleving omdat het ook nog eens in een echte koffiebeker gepresenteerd wordt.