Vleessoorten waarmee jij de show steelt tijdens de feestdagen

De feestdagen en mooi vlees: voor veel mensen gaat het samen. De gezelligheid en sfeer van de feestdagen vragen om heerlijke gerechten, gemaakt van hoogwaardige ingrediënten. Voor vlees van uitmuntende kwaliteit moet je bij de online slager zijn. Wij hebben voor jou een aantal populaire vleessoorten geselecteerd waarmee jij de show steelt tijdens het diner. 

Gourmetvlees

Gourmetten is ontzettend lekker en enorm gezellig. Het is dan ook populair om te doen rond de feestdagen. Wij hebben een aantal hoogwaardige soorten gourmetvlees voor je op een rijtje gezet om een smaakvolle en gezellige avond te hebben.  

  1. Lamsworstjes Texelaar 

Ga je gourmetten, dan mogen lamsworstjes zeker niet ontbreken in de gourmetpannetjes. Lamsworstjes worden gemaakt van mager lamsnek. Dit geeft het vlees een stevige structuur die zorgt voor een heerlijke bite.

  1. Black Angus beefburgers

Black Angus is rundvlees van een excellent vleesras. Het is een hamburger die gemaakt is van het allerfijnste rundvlees. Als gourmet liefhebber moet je deze eens geproefd hebben! Het vlees bevat een vetmarmering, wat ervoor zorgt het super mals is en een uitmuntende smaak heeft. Kortom: een geweldig stuk vlees om jouw gasten mee te verrassen.

Tip: voeg extra kruiden toe aan de beefburger voor een unieke smaaksensatie. 

Kalkoen 

Kalkoen in onwijs populair als kerstdiner. Die populariteit kent zijn oorsprong in de Tweede Wereldoorlog, waar Amerikanen hun eet- en leefcultuur introduceerden, waaronder kalkoen. Wat voor de Amerikanen een feestgerecht was, werd voor ons Nederlanders een traditie. Natuurlijk wil je een kalkoen die heerlijk smaakt. Een goede kalkoen moet jong zijn, een korte hals en glinsterende poten hebben. Zo’n kalkoen koop je bij de online slager. Ze komen uit Frankrijk, van een langzaam groeiend ras met bronskleurige veren. De kalkoenen hebben een goed leven gekend en dat is niet alleen fijn voor het dier, maar dat komt de kwaliteit van het vlees enorm ten goede.

Bereidingstip voor kalkoen: zo braad je hem als een echte chef-kok

Je krijgt de heerlijkste kalkoen als er lucht kan circuleren boven en onder de kalkoen. Het is dus essentieel om de kalkoen op een rooster in een braadslee te zetten. De braadtijd van kalkoen hangt af van het gewicht. U kunt de perfecte braadtijd berekenen door voor een niet-gevulde kalkoen 40 minuten per kilo vlees aan te houden en voor een gevulde kalkoen een uur per kilo. Zo weet je zeker dat je jouw kalkoen gaar is en je deze als een echte kunt chef-kok serveren tijdens het diner.