Verleg je grenzen met deze unieke koffies

Drink jij graag koffie, maar kriebelt het om een keertje je grenzen te verleggen? Dan vormt deze blog een bron van koffie-inspiratie voor jou. Koffie gaat namelijk veel verder dan de klassieke zwarte koffie. 

Dus: laat je onderdompelen in een nieuwe wereld van koffie!

French Coffee

Iedereen kent Irish Coffee, maar ken je de French Coffee al? De Franse variant op de Irish Coffee doet je denken aan de zuiderse sferen van Frankrijk. Het voelt aan alsof je je in hartje Frankrijk bevindt op het prachtige domein van een Frans chateau met uitzicht op een wijngaard. 

Het is een koffie die aangedikt is met een heerlijke Franse likeur. Perfect geschikt om te maken met filterkoffie of andere soorten koffie zoals bijvoorbeeld Segafredo

De Franse koffie wordt al langer gedronken dan de Irish Coffee, tenminste als we de geschiedenis mogen geloven. De Fransen gaven deze koffie vroeger de naam ‘Gloria’. Gloria verwijst naar een oneindig leven vol vreugde. Daar wil iedereen wel een slokje van, nietwaar?

Mint Coffee

Vertoef jij liever ergens in het hoge Noorden met je gedachten en je koffie? Dan is deze Mint Coffee jou op het lijf geschreven. Sluit je ogen, neem de frisse smaak in je op en het voelt aan alsof je uitkijkt over een fjord in Noorwegen. Het is een koffie die daarnaast ook de echte kracht van het Noorden omvat met een heerlijk scheutje  Baileys en whisky. 

Mexican Coffee

Deze Mexicaanse variant heeft een echt zuiders temperament. Voeg Kahlua en Tequila toe aan je koffie met wat cacaopoeder en kaneel. Zo voelt het alsof je aan 500 kilometer per uur door de smalle straatjes van Mexico-Stad aan het scheuren bent. 

Voor deze pittige koffie raden we je aan om robuuste en sterke smaken te kiezen, zoals bij de koffiebonen van illy

Amaretto Coffee

Ben jij een onmiskenbare fan van het zoete drankje Amaretto? Dan moet je dit kost wat kost uitproberen. Deze koffie heeft wat weg van een overheerlijke tiramisu. 

Velen in Italië geloven dat dit drankje een geschenk is van de goden. Het is niet voor niets dat je na het drinken van deze koffie je heerser over de wereld voelt. 

Vind je Amaretto niet straf genoeg? Dan hebben we nog een leuke variant in de aanbieding voor jou, namelijk de ‘Café Amore’. Deze koffie dik je niet alleen aan met Amaretto, maar ook met een scheut brandewijn. Dit is een heel pittige drank dat voornamelijk gedronken wordt in Noordwest-Europa. 

Genieten maar!

Ziezo, nu heb je heel wat ideetjes van koffievarianten die je kan maken voor de speciale persoon in je leven. Of voor jezelf natuurlijk.